Πλάνη η δήθεν διετής αναβολή για την έκδοση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Τζάμπα χαρήκαμε!




Δημοσιεύθηκε η είδηση (βλ. εδώ) ότι δήθεν “παράταση για 27 και πλέον μηνών, ως τις 30 Ιουνίου του 2018, δόθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο θέμα της έκδοσης των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων…”

Η είδηση αυτή γρήγορα αναπαρήχθη με αναρτήσεις σε διάφορα ιστολόγια και blogs (χωρίς δόλο φυσικά) και λίαν εύφρανε τις ψυχές όσων δίκαια αγωνίζονται κατά των νέων (υπό έκδοση) ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (=Κάρτα Πολίτη).

Πρόκειται όμως για μία πλάνη, οφειλόμενη σε παρερμηνεία!

Η αλήθεια έχει ως εξής: Με το νόμο 1599/1985 (βλ. εδώ) καθιερώθηκε η έκδοση των νέων (τότε) αστυνομικών ταυτοτήτων, των απλών, αυτών ακριβώς που κατέχουμε σήμερα. Όχι των ηλεκτρονικών με chip με ή χωρίς βιομετρικά στοιχεία (=Κάρτα Πολίτη). Περί αυτών δεν εκδόθηκε ακόμη εκτελεστική υπουργική απόφαση, αφού οι “ειδικοί” δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει στα τελικά χαρακτηριστικά της.


Με το άρθρο 25 παρ. 4 του εν λόγω νόμου (1599/1986), είχε παρασχεθεί στις Αστυνομικές Αρχές η οργανική δικαιοδοσία να εκδίδουν αυτές (αντί του Υπουργείου Εσωτερικών) τις ταυτότητες μέχρι την 31.12.1987. Ο νόμος ορίζει ότι η προθεσμία αυτή μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Έκτοτε αυτό γίνεται συνεχώς κάθε δύο χρονια και αυτό έγινε και τώρα. Με την υπ’ αριθ. Φ. 131360/οικ .10047/15-4-2014 (1154 Β ́ ) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών είχε παραταθεί για τελευταία φορά η προθεσμία αυτή μέχρι την 30.6.2006. Ενόψει δε της λήξεως και της προθεσμίας αυτής, ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, με την πρόσφατη αυτή απόφασή του υπ’ αριθ. ΤΑΔΚ 247/4.3.2015 (βλ. εδώ) που δημοσιεύθηκε και στην ΕτΚ, παρέτεινε την προθεσμία για άλλα δύο έτη, δηλαδή μέχρι την 30.6.2008.

Αυτό είναι όλο. Τζάμπα χαρήκαμε. Καλό είναι γενικά να προσέχουμε και να επαγρυπνούμε γιατί οι καιροί είναι πονηροί και μία χαλάρωση της (οφειλόμενης) επαγρύπνησης μπορεί να καλλιεργείται, ίσως, και εκ του πονηρού…

Γι’ αυτό νήφουμε και επαγρυπνούμε, ορθόδοξα και αγωνιστικά!

omothimadon

http://katohika.gr/ellada/plani-dithen-dietis-anavoli-gia-tin-ekdosi-ton-neon-ilektronikon-tautotiton-tzampa-xarikame/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια