ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΖΟΣΑΠΙΛΑ







Επιμέλεια άρθρου: V. D Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim

Το Σύριζα, και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μας έλεγε προεκλογικά ότι, «Από αύριο ξεμπερδεύουμε με το παλιό». Ομως πως μπορεί να ξεμπερδέψει από το «παλιό» ένα κόμμα που τα κύρια στελέχη του όπως, Βουλευτές και Υπουργοί προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ;

Η Αθέατη γνώση ξεσκόνισε τα βιογραφικά των Βουλευτών του Σύριζα και σας παρουσιάζει την βρώμα την οποία συνέλεξε σε ενα άρθρο το οποίο μόλις διαβάσετε δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Θα εκπλαγείτε μόλις δείτε πόσοι είναι αυτοί που προέρχονται από το Πασόκ οι οποίοι βρήκαν στέγη στην αγκαλιά του Σύριζα.

1. Νίκος Κοτζιάς:




Μέχρι τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, ο Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και ιδεολογικός καθοδηγητής του ΠΑΣΟΚ.


2. Αλέκος Φλαμπουράρης:


Με πολλές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αποτελούν κατά κύριο λόγο στελέχη, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Είναι το πρόσωπο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο ήταν εναντίον της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, προβάλλοντας συνθήματα του τύπου «όταν δίπλα σου χορεύουνε τα δισ. είναι βλακεία να είσαι εθελοντής», κράτησε ανοιχτές τις πόρτες της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, και συγκεκριμένα στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, και μετέπειτα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ο ίδιος ο Α. Φλαμπουράρης, δε, είχε τότε αναλάβει υπεύθυνος του κόμματος για την «παρακολούθηση των Ολυμπιακών Εργων», γεγονός που τον είχε φέρει σε αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενες στο κόμμα «κινήσεις πολιτών», οι οποίες του χρέωναν σκοπιμότητες για τη θέση που είχε πάρει υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας τη στάση του με την επαγγελματική του δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού.

3. Παναγιώτης Κουρουμπλής:


Ήταν επί δεκαπέντε χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν αποχώρησε στα τέλη του 2010 για να ξεκινήσει λίγο αργότερα τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει βουλευτής το 2012 και υπουργός Υγείας τον περασμένο Γενάρη.

4. Νίκος Τόσκας:


Ο υποστράτηγος τεθωρακισμένων ε.α. Νίκος Τόσκας ανήκει στο ΠαΣοΚ και θεωρείται «ανδρεοπαπανδρεϊκός». Ηταν επικεφαλής του Γραφείου του κ. Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011. Ηταν ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠαΣοΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009.

5. Χρήστος Σπίρτζης:


Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σπίρτζης έχει διατελέσει μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του οποίου τον Ιούλιο του 2010 εξελέγη σε ηλικία 41 ετών πρόεδρος του ΤΕΕ, την περίοδο, δηλαδή, που ξεκίνησε η εφαρμογή του πρώτου μνημονίου. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι συμμετείχε στην επεξεργασία και εφαρμογή σειράς σχεδίων νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος με την εκάστοτε ηγεσία του οποίου διατηρούσε στενές επαφές.

6. Βασιλική Κατριβάνου:


Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Ιούνιο του 2012. Αν και δεν εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ, κουβαλάει βαριά κληρονομιά το όνομα του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ηλία Κατριβάνου, όπου είναι πατέρας της. Ο Κατριβάνος εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τρεις συνεχείς φορές, στις εκλογές του 1977, του 1981 και του 1985. Στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου χρημάτισε υφυπουργός Εσωτερικών από τις 17 Ιανουαρίου 1984 ως τις 21 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Οπως λέει και η παρομοία, το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει.

7. Στάθης Παναγούλης:


Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθήνας (39.351 σταυροί προτίμησης) και επανεξελέγη το 1981 (47.500 σταυροί). Και στις δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις κατατάχθηκε δεύτερος ανάμεσα στους συνυποψηφίους του, πίσω από τον Απόστολο Κακλαμάνη. Μετείχε στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 ως Υφυπουργός Εσωτερικών, θέση που κράτησε ως τις 31 Αυγούστου 1982.

8. Γεννιά Γεωργία:


Το 1995 εκλέχτηκε στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Αθηνών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας , με αρμοδιότητες στο Γραφείο Σπουδάζουσας. Το 2012 και το Γενάρη του 2015 ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α΄Πειραιά και Νήσων με το ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Α΄Πειραιά και Νήσων.

9. Νίνα Κασιμάτη:


Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη στο 7ο και 8ο Συνέδριο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, το 2005 και το 2008 αντίστοιχα. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.
Δηλώσεις της Νίνα Κασιμάτη σε ομιλία της το 2009 ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. «Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης που με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στον τόπο των κοινωνικών του συμμαχιών, των προοδευτικών του συνεργασιών και των γνήσιων σοσιαλιστικών του στόχων».

10. Εύη Καρακώστα:


Διετέλεσε μέλος των «Φίλων του ΠΑΚ Ιταλίας», εκπρόσωπος Ιταλίας στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, από όπου αποχώρησε το 1975. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.

11. Γιώργος Πάντζας:


Το 1986 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούνιο του 2012.

12. Γιάννης Γκιόλας:


Συνέντευξη Γ Γκιόλα στην Αργολική Ανάπτυξη 8 Ιουλίου 2010.Υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου Γιάννης Γκιόλας με το σλόγκαν «η αλλη προταση» με στήριξη του Πασόκ.

Η παράταξή μας είναι πολυσυλλεκτική και συναποτελείται από άτομα διαφορετικών κομματικών πεποιθήσεων και από μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, που όμως όλους μας ενώνει ένα κοινό όραμα για την πόλη και διάθεση προσφοράς. Είμαστε μια αυτόνομη αυτοδιοικητική παράταξη που απευθύνεται σε κάθε προοδευτικό πολίτη. Γνωρίζουμε ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν πάρα πολλά άτομα πολύ αξιόλογα, που πρέπει και μπορούν να ενεργοποιηθούν για να μην χαρισθεί για μια άλλη φορά ο Δήμος στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και του παρελθόντος. Εξελέγη Βουλευτής Σύριζα Αργολίδας.

13. Γιώργος Παπαηλιού:


Επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, μεταξύ Νοεμβρίου 1993 και Οκτωβρίου 1994, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του ΥΒΕΤ. Μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στις εκλογές Νοεμβρίου 1989 και Απριλίου 1990 και στο ψηφοδέλτιο του Νομού Αρκαδίας στις εκλογές 2000, 2004 και 2007.
Το Μάϊο 2010 αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, έγινε αντιμνημονιακός και σήμερα εξελέγη Βουλευτής Αρκαδίας με τον Σύριζα.

14. Γιάννης Μιχελογιαννάκης:


Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Πα.Σο.Κ. Από την 11η Ιανουαρίου 2011 ως πρώτος επιλαχών βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 έλαβε θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Διετέλεσε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ μέχρι και το Φεβρουάριο του 2012.

15. Νίκος Παρασκευόπουλος:


Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουβελάκη.

16. Μάρκος Μπόλαρης:


Εξελέγη Βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ πέντε φορές (2004, 2007, 2009 και δύο φορές στις εκλογές του Μαϊου και Ιουνίου του 2012). Στο διάστημα 2009-2010 ήταν Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Στις δημοτικές εκλογές 2010 κατέβηκε σαν υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΠΑΣΟΚ. Στον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011 ο Μάρκος Μπόλαρης επανήλθε στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου στη θέση του Υφυπουργού Υγείας.

17. Δημήτρης Μάρδας:




«Εγώ προέρχομαι από το Πασόκ, από το 1982. Το 2002 με κάλεσαν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεργάστηκα.» Πρώην γγ του Υπουργείου Εμπορίου την περίοδο 2000-2002, ο οποίος εντασσόταν στο επιτελείο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

18. Ολυμπία Τελιγιορίδου:


Υπο-ψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης (1993, 1996). Αποχώρησε το 1998. Σήμερα είναι Βουλευτής Καστοριάς με το Σύριζα.

19. Θεόδωρος Παραστατίδης:


Διατέλεσε Νομάρχης Κιλκίς την περίοδο 1996 – 2002. Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και το 2012. Διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δύο φορές, κατά την ψήφιση του δεύτερου και του τρίτου Μνημονίου. Στις βουλευτικές εκλογές εξελέγη στο Ν. Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

20. Αννα Βαγενά:


Νύν Βουλευτής Σύριζα και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009. Αποδέχθηκε την βουλευτική ιδιότητα μετά από παραίτηση βουλευτή το 2012. Ήταν στο ΠΑΣΟΚ όταν πίεζε για να εξασφαλίσει επιχορηγήσεις για το θέατρό της, παρασιτώντας ως «καλλιτεχνικός περίγυρός» του. Ήταν οπαδός του κ. Γ. Παπανδρέου εν όψει εξουσίας το 2009 και μετά φυσικά είχε συχνές παρουσίες στο Υπουργείο Πολιτισμού.

21. Γιώργος Κατρούγκαλος:


Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Yπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου (1994, 1997-2002).

22. Θεοδώρα Τζάκρη:


Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009.

23. Γιώργος σταθακης:


Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας 1989-90 στο πλευρό του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ και τότε Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γεώργιου Γεννηματά στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα.

Κατηγορήθηκε για ατασθαλίες εκατομμυρίων, από το 1996 εώς το 2004, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, παραπέμφηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης

atheatignosi

http://www.triklopodia.gr/apistevto-dite-posi-ine-oli-i-pasokogenis-ke-ta-pasokoskila-pou-exelegisan-voulevtes-me-tin-sirizosapila/




Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια