ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ - Η Τουρκία ετοιμάζεται για εισβολή μεγάλης κλίμακας στη Συρία





Η ειδική ανταποκρίτρια της «Κομσολμόσκαγια Πράβντα», Ντάρια Ασλάμοβα (Дарье Асламовой) ανέφερε για τις πληροφορίες της που εκμαίευσε από κυβερνητικές δομές της Τουρκίας.


«Οι Τούρκοι φίλοι μου είναι σιωπηλοί. Προφανώς πιστεύουν ότι θα αποτύχει η επιχείρηση (του Ερντογάν). Σύμφωνα με αυτούς, πριν από ένα μήνα τηλεφώνησα τι μου είπαν, ότι δηλαδή ο Ερντογάν ετοιμάζεται για προκλήσεις, θα καταρριφθούν ρωσικά βομβαρδιστικά στα τουρκοσυριακά σύνορα.


Το είχα προειδοποιήσει αυτό, όπως και για τη δολοφονία του Κούρδου δικηγόρου, Ταχίρ Εκτσί, στο Ντιγιαρμπακίρ.
Όταν συζητήσαμε την επόμενη ημέρα συνελήφθη. Ήταν ένα πολύ έξυπνος άνθρωπος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιαρμπακίρ. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή και το Σάββατο δολοφονήθηκε από δράστες που τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Πριν από έναν μήνα, έγραψα ότι στην Τουρκία ξεκινά εμφύλιος πόλεμος. Στις κουρδικές πόλεις έκλεισαν οι δρόμοι από τα τανκς, η κυκλοφορία στους δρόμους απαγορεύεται. Υπάρχουν νεκρά παιδιά και γυναίκες. Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν όχι μόνο τους αντάρτες στα βουνά, αλλά και τις κουρδικές πόλεις. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει φθάσει σε εκατοντάδες ανθρώπους (τον ακριβή αριθμό τον γνώριζε ο δολοφονηθείς Ταχίρ Ελτσί).


Δημοσιογράφοι ρίχνονται στη φυλακή με την κατηγορία της τρομοκρατίας ( πολύ δημοφιλές αυτό για την κατηγορία των δημοσιογράφων). Φοβάμαι να τηλεφωνήσω στους Τούρκους φίλους μου. Το τηλέφωνό μου κάποιος, φοβάμαι, ότι θα το ακούσει.


Αλλά είμαι υποχρεωμένη να μεταβιβάσω μια πληροφορία.


Η Τουρκία ετοιμάζεται για μια ευρείας κλίμακα εισβολής στη Συρία με στόχο τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης, υπό το πρόσχημα της προστασίας των Τουρκμένων της Συρίας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι αποτελούν μέρος τρομοκρατικών ομάδων, όπως είναι η ‘Αλ Νούσρα’.


Μια άλλη σημαντική πληροφορία:


Οι τουρκικές ειδικές υπηρεσίες προετοιμάζουν μια τρομοκρατική ομάδα Κινέζων Ουιγούρων να εισβάλουν στη Συρία.


Επίσης, η Άγκυρα έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι προτίθεται να εισβάλει στη Συρία για να απομακρύνει τη Ρωσία από ορισμένα εδάφη της Συρίας. Πιστεύω ότι έτσι θα αρχίσει ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας μεταξύ Κούρδων και Τούρκων».
echedoros-a.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια