KOKKINΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! Νέα υπερόπλα εξαπολύουν οι Ρώσοι






Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «ανησυχητική κλιμάκωση» την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, τη στιγμή που η Μόσχα ενισχύει τις επιχειρήσεις υποστήριξης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.




«Στη Συρία παρακολουθούμε μία ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Θα αναλύσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την ασφάλεια της Συμμαχίας», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.




«Αυτό γίνεται ακόμη περισσότερο συγκεκριμένο με τις πρόσφατες παραβιάσεις του εναερίου χώρου του ΝΑΤΟ από ρωσικά αεροσκάφη. Είδαμε αεροπορικά πλήγματα, εκτόξευση πυραύλων, είδαμε διεισδύσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και φυσικά όλα αυτά αποτελούν λόγους ανησυχίας…παραμένουμε σε στενή επαφή με τις τουρκικές αρχές», είπε.




Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία για να υπερασπισθεί τη συμμαχική του χώρα στη νότια πτέρυγά του, έπειτα από τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο και ικανό να υπερασπισθεί τους συμμάχους του, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Το ΝΑΤΟ έχει ήδη απαντήσει αυξάνοντας την ικανότητα, την ετοιμότητα ανάπτυξης δυνάμεων, και στη νότια πτέρυγα, περιλαμβανομένης της Τουρκίας», είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας επαναλαμβάνοντας ότι οι αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας αποτελούν «λόγους ανησυχίας».

«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ για πρωτοβουλίες με στόχο την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Η σύνοδος των υπουργών Αμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας ήταν προγραμματισμένη, αλλά επικεντρώνεται πλέον στο θέμα του πολέμου στη Συρία.

Πραγματοποιείται σε μία στιγμή κατά την οποία η Μόσχα κλιμακώνει την στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία, εκτοξεύοντας πυραύλους κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά κυρίως παρέχοντας την αναγκαία στρατιωτική υποστήριξη ώστε οι δυνάμεις του Ασαντ να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των δυνάμεων των σύρων ανταρτών στην δυτική Συρία.

Η Ουάσινγκτον, επικεφαλής του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, επανέλαβε χθες ότι δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία στις αεροπορικές της επιδρομές στη Συρία, τις οποίες ο υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ χαρακτήρισε «θεμελιώδες σφάλμα».

Εν τω μεταξύ στο παρά ένα αποφεύχθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας στον εναέριο χώρο της Συρίας από όπου βομβαρδίζονται βάσεις τζιχαντιστών και άλλοι στόχοι, όταν συναντήθηκαν στον αέρα πολεμικά αεροσκάφη και της Ρωσίας και της συμμαχίας που ηγούνται οι ΗΠΑ.

Επιστρατεύουν τα «υπερβομβαρδιστικά» οι Ρώσοι

Από την πλευρά των Ρώσων πληροφορίες λένε ότι η Μόσχα ετοιμάζει και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 κατά των τζιχαντιστών μετά την «καταιγίδα» των «cruise» του Πολεμικού Ναυτικού από την Κασπία θάλασσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να δοθεί εντολή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να απογειωθούν τα βομβαρδιστικά Tu-160 και να επιχειρήσουν πλήγματα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. Αυτό εκτιμάται πώς θα γίνει από απόσταση και πιθανόν να επιλεγεί και πάλι ένας τρόπος εντυπωσιακός όπως αυτός χθες.

Τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά διαθέτουν δύο εσωτερικούς περιστροφικούς εκτοξευτές των έξι βλημάτων ο καθένας τύπου cruise, ενώ εναλλακτικά και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φορτώσει 12 πυρηνικά βλήματα αρκετά μεγάλου βεληνεκούς. Αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει να συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση.



crashonline.grΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια