Μέγα Κυβερνητικό Σκάνδαλο – Αφοπλίζεται ο Θεματοφύλακας της Νομιμότητας των Κρατικών Δαπανών




Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ… ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ… ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ… ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ (Ο ΟΠΟΊΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟΥ)

ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Καταργούν τον προληπτικό έλεγχο κρατικών δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο

ΣΚΑΝΔΑΛΟ – Διαφθορά και Φαγοπότι στα Κονδύλια για τους Μετανάστες

Ερωτήματα προκαλεί η κίνηση της κυβέρνησης με την οποία αφοπλίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ως τώρα λειτουργούσε ως θεματοφύλακας της νομιμότητας των κρατικών δαπανών.

Οπως προκύπτει από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το Ε.Σ. χάνει την αρμοδιότητα των προληπτικών ελέγχων, με την επίσημη αιτιολογία να κάνει λόγο για… επίσπευση διαδικασιών και επιτάχυνση των πληρωμών, παρά το ότι και οι… πέτρες γνωρίζουν ότι το Ε.Σ. λειτουργούσε μέχρι τώρα ως «κόφτης» παράτυπων ή και παρανόμων πληρωμών. Μια ματιά εξάλλου στις ετήσιες εκθέσεις του, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και εκθέτει όσους πιστεύουν οτι οι εκ των υστέρων έλεγχοι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικοί.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, που συνοδεύει τη διάταξη η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, «με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται η υποπερίπτωση αα΄ της περίπτωσης α΄ του άρθρου 31 προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατάργηση από 1.1.2017 του προληπτικού ελέγχου που ασκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο στις δαπάνες του Κράτους και από 1.1.2019 στις δαπάνες των λοιπών φορέων. Η τροποποίηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στροφή παραδείγματος που συντελείται στο πεδίο του ελέγχου των δημοσίων δαπανών και στοχεύει στην απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του, με μετατόπιση της έμφασης στους κατασταλτικούς ελέγχους, προκειμένου αφενός να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις και προσκόμματα στην εξόφληση των δημοσίων δαπανών και αφετέρου να ενισχύεται η διαφάνεια και η λογοδοσία των οργάνων που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια των πληρωμών».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και γι’ αυτήν τη διάταξη είχαν πιέσει ιδιαιτέρως οι δανειστές, υποστηρίζοντας ότι το Ε.Σ. λειτουργεί ως… τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων. iefimerida

http://hellasforce.com/2015/10/13/%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84/

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια