Πουλημένοι και φαύλοι πολιτικοί έβαλαν την πατρίδα σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες






ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Μετά το 2008 που η εθνική μας οικονομία εισήλθε σε περίοδο εντονότατης οικονομικής-δημοσιονομικής κρίσης
, οι κοινωνικές αντιθέσεις έχουν επικίνδυνα οξυνθεί, η φτωχοποίηση μεγάλων λαϊκών μαζών ολοένα και περισσότερο αυξάνεται και το εγχώριο κομματικό-πολιτικό προσωπικό είναι ανίκανο να επιλύσει τα φλέγοντα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της χώρας.

Το μεταπολιτευτικό δικομματικό κατεστημένο εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η νομενκλατούρα των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, που επί σαράντα και πλέον χρόνια καταδυναστεύουν την ελληνική κοινωνία, είναι πλήρως εξαρτημένα από τον αμερικανικό παράγοντα και έχουν καταστήσει την Ελλάδα δουλοπαροικία των ΗΠΑ. Η χώρα βρίσκεται σήμερα μέσα σε συμπληγάδες. Το αύριο είναι σκοτεινό και αβέβαιο. Η διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας γίνεται από φαύλους και ανεπρόκοπους πολιτικούς, που το κύριο μέλημά τους είναι ο γρήγορος πλουτισμός, ληστεύοντας τα κρατικά ταμεία και παίρνοντας μίζες από φίλους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Παρ’ όλα αυτά, τα αχρεία πολιτικά πρόσωπα που χρεοκόπησαν την πατρίδα και μας πέταξαν στο λάκκο των μνημονίων, τα ίδια ακριβώς πρόσωπα εξακολουθούν να κυβερνούν τη χώρα και να κατέχουν τις καρέκλες του κρατικού-τραπεζικού μηχανισμού. Το δηλητήριο του μιθριδατισμού πότισε το μυαλό των πολιτών. Στις εκλογικές αναμετρήσεις, οι πολίτες αρέσκονται να ψηφίζουν εκείνους τους πολιτικούς, που πουλάνε φτηνό λαϊκισμό και εξυπηρετούν με προθυμία τα συμφέροντα των αμερικανών και των γερμανών.

Στις ύπουλες μέρες που ζούμε σήμερα, η έξαρση της λαθρομετανάστευσης, ο μπαμπούλας της Τουρκίας, η μπαρουταποθήκη της Μέσης Ανατολής και η οξεία κρίση στις σχέσεις του άξονα Ρωσίας-Κίνας με τις ΗΠΑ, συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας, αναφορικά με τις προοπτικές επίλυσης των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων της χώρας. Δυστυχώς, σε αυτές τις κρισιμότατες στιγμές που περνάει η πατρίδα, οι τύχες της χώρας εναπόκεινται σε λεχρίτες και ανίκανους πολιτικές. Σε τυχοδιώκτες και ξοφλημένους πολιτικούς, που με τις πλάτες διαφόρων συνιστωσών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, κατάφεραν από την ανωνυμία να περάσουν στο πολιτικό προσκήνιο και σήμερα το μέλλον της χώρας να εξαρτάται από τις δικές τους αποφάσεις. Τα παραδείγματα αμέτρητα και λίαν διδακτικά ιδίως για τα νέα παιδιά της μνημονιακής εποχής. Ποιος δεν θυμάται την προπαγάνδα των σαμαροβενιζέλων, περί της ύπαρξης τρισεκ/ρίων κυβικών μέτρων υδρογονανθράκων και βασικά πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας. Την περίοδο 2012-2014 με το παραμύθι του success story, ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο διατυμπάνιζαν ότι τα γιγαντιαία αποθέματα των ελληνικών υδρογονανθράκων είναι άμεσα αξιοποιήσιμα και μόνο με ένα κοίτασμα νότια της Κρήτης, η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεπληρώσει στους ξένους πιστωτές το δημόσιο χρέος της. Εμείς την περίοδο εκείνη γράφαμε και λέγαμε, ότι, οι ισχυρισμοί των σαμαροβενιζέλων είναι φούμαρα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για πολλοστή φορά η ροή των γεγονότων μας επιβεβαίωσε. Ποιος μιλάει σήμερα για εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι έχει πέσει κάτω από τα 40 ευρώ; Άλλο παράδειγμα αποτελεί ο καιροσκόπος Πάνος Καμμένος. Αυτό το υποκείμενο ανήκει στη λαϊκίστικη συνομοταξία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ραχήλ Μακρή. Πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, ο Καμμένος πήγαινε στο Κούγκι και το Δίστομο και έλεγε στο εκλογικό σώμα, ότι, αν οι ΑΝΕΛ γίνουν κυβέρνηση θα ξέσκιζαν τα μνημόνια, αν οι πιστωτές δεν μας κουρέψουν το δημόσιο χρέος θα το κάνει Κούγκι, αν κυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα οριοθετήσει άμεσα και αυτοβούλως τη δική της ΑΟΖ και τόσες άλλες τυχοδιωκτικές υποσχέσεις για άγρα ψήφων.

Οι ΑΝΕΛ έγιναν κυβέρνηση και ο Πάνος φόρεσε το κοστούμι του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Τι έκανε ο κύριος Καμμένος απ’ όσα προεκλογικά υποσχόταν στους ψηφοφόρους; Απολύτως τίποτα! Και μάλιστα με προθυμία ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, εκεί που μας έλεγε ότι ούτε νεκρός δεν θα ψήφιζε νέο μνημόνιο. Είναι δυνατόν με λαμόγια και τυχάρπαστους πολιτικούς, η Ελλάδα να βγει από το ναρκοπέδιο της διογκούμενης κοινωνικοοικονομικής κρίσης;

kontranews.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια