Η Ουκρανία Πέτυχε διαγραφή χρέους… τα βρήκε με το ΔΝΤ ενώ η Ελλάδα πέτυχε την αύξηση!







 Η Ουκρανία και οι πιστωτές της κατέληξαν έπειτα από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, σε συμφωνία σχετικά με το κρίσιμο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της.
H συμφωνία προβλέπει τη διαγραφή του ουκρανικού χρέους κατά 20%.
Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε ποσό 3,6 δισ. δολαρίων, περίπου. Η συμφωνία προβλέπει επίσης μείωση του επιτοκίου δανεισμού της χώρας και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, σύμφωνα με πηγή του ουκρανικού υπουργείο Οικονομικών.

Η ελάφρυνση του χρέους, που διαπραγματευόταν η ουκρανική κυβέρνηση από τον Μάρτιο, θα επιτρέψει στην Ουκρανία, να αποφύγει την στάση πληρωμών και να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να συνεχίσει να της χορηγεί οικονομική βοήθεια.

«Η συμφωνία θα μειώσει σημαντικά το βάρος εξυπηρέτησης του ουκρανικού χρέους», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, πάντως, Άντον Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα καταστήσει άμεσα απαιτητά τα χρήματα που οφείλει το Κίεβο.

defence-point.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια