ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – Κατασχέσεις EXPRES απο την Εφορία !!










Στο προσκήνιο ένα απο τα πολλά «ΘΑΥΜΑΤΑ» του 3ου μνημονίου.




Σε κατασχέσεις εξπρές θα προχωρήσει η Εφορία, με βάση το νέο μέτρο που θα εγκαινιαστεί απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η κατάσχεση θα γίνεται μέσα σε διάστημα 3 ημερών, και ο αρχικός στόχος θα

έιναι όσοι ωφείλουν πάνω απο 70.000 ευρώ.












Λαμβάνοντας υπόψης πως τα Capital Controls, θα είναι σε εφαρμογή εώς το τέλος του χρόνου, όσοι χρωστούν πάνω απο 70.000 ευρώ στην Εφορία, ο μόνος δρόμος που θα έχουν για να αποφύγουν την κατάσχεση θα είναι να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. (εδώ αγγίζουν την λογική του παραλόγου).






Ακολουθεί επιγραμματικά το Σχέδιο:






Το νέο σχέδιο κατασχέσεων-εξπρές περιγράφεται με λεπτομέρεια στο νέο Μνημόνιο και εκτυλίσσεται σε τρία βήματα:






1. Η ΓΓΔΕ στέλνει ηλεκτρονικά στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας τα στοιχεία των οφειλετών του Δημοσίου, με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή πάνω από 70.000 ευρώ.












2. Οι τράπεζες υποχρεούνται να προβαίνουν αυθημερόν στις ενέργειες που απαιτούνται για τη δέσμευση των χρημάτων, που βρίσκονται ή κατατίθενται στους λογαριασμούς των οφειλετών, μέχρι του ύψους της συνολικής οφειλής.






3. Μετά τη δέσμευση και εντός δύο ημερών, ενημερώνεται για το ύψος του δεσμευθέντος ποσού η Φορολογική Διοίκηση, η οποία οφείλει να επιβάλει κατάσχεση το αργότερο σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την ηλεκτρονική παραλαβή της ενημερωτικής απάντησης, άλλως το πιστωτικό ίδρυμα προβαίνει οίκοθεν στην άμεση άρση της επιβληθείσης δέσμευσης.






Πρακτικά λοιπόν, από την ώρα που οι τράπεζες θα λάβουν το ηλεκτρονικό γράμμα από τη ΓΓΔΕ, την ίδια μέρα πρέπει να δεσμεύσουν τον λογαριασμό του πελάτη τους που χρωστά στην εφορία πάνω από 70.000 ευρώ και μέσα σε δύο ημέρες να ενημερώσουν τη ΓΓΔΕ, η οποία με τη σειρά της μέσα σε πέντε ημέρες πρέπει να ολοκληρώσει την κατάσχεση. Συνολικός χρόνος, μία εβδομάδα…






takaluteraedo


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια