«ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ…» – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ «ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ…»




Προαπαιτούμενο το Ασφαλιστικό, εντός της τελικής συμφωνίας, για την εκταμίευση 5-8 δις. ευρώ μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Τέρμα η πρόωρη συνταξιοδότηση αναδρομικά, από 1η Ιουλίου 2015!

Δρακόντεια μέτρα, τα οποία πρέπει να ψηφιστούν ως προαπαιτούμενα της συμφωνίας, ζητούν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό. Τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα προκαλέσουν δραματικές ανατροπές τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θα μειώσουν τις συντάξεις κύριες και επικουρικές και θα βάλουν τέλος σε οποιοδήποτε καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης (και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2015), ανατρέποντας καθοριστικά τα δεδομένα για περισσότερους από 1500 εργαζομένους και ασφαλισμένους, δεν θα έλθουν ξεχωριστά προς ψήφιση. Θα εμπεριέχονται ως ξεχωριστό νομοσχέδιο στην τελική συμφωνία, αλλά με «ακαριαία εφαρμογή»!

Με άλλα λόγια, οι δανειστές εκβιάζουν, λόγω και των δραματικών αναγκών χρηματοδότησης, με τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων, που θα αφορούν (κυρίως) το Ασφαλιστικό και τα μέτρα για τους αγρότες. Τα συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, ως «νομοσχέδιο στην τελική συμφωνία» – θα ψηφιστεί μέχρι τις 18 ή το αργότερο τις 20 Αυγούστου -, «διευκολύνουν» σε αυτή τη φάση την κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστούν «μία και έξω» τα δραματικά μέτρα στο Ασφαλιστικό.

Δηλαδή με την επικύρωση της συμφωνία από τη Βουλή, ταυτόχρονο ψηφίζεται και το «πακέτο» άμεσης εφαρμογής των μέτρων για το Ασφαλιστικό, προκειμένου να εκταμιευτεί έγκαιρα η δόση των 3,5 δις. ευρώ που απαιτείται για την αποπληρωμή της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου. Το παρασκήνιο της ψηφοφορίας που αποκαλύπτει το «ΠΑΡΟΝ» πιστοποιεί το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς (όπως και με την ψήφιση των δύο προαπαιτούμενων) δεν προβλέφθηκε η πλήρης εξόφληση των υποχρεώσεων της χώρας, με αποτέλεσμα η πρώτη εκταμίευση μέρους του μεγάλου πακέτου, που θα ακολουθεί την ψήφιση της συμφωνίας, να υπολογίζεται στα τέλη Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη!

Έτσι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε, με τίμημα την απώλεια της δεδηλωμένης, να ψηφίσει δύο προαπαιτούμενα στη σειρά για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις 4,2, δις ευρώ προς την ΕΚΤ και 2.05 δις προς το ΔΝΤ, αφήνοντας έξω την τη δόση των 3,5 δις της ΕΚΤ. Τώρα υποχρεούνται σε «εδώ και τώρα» λήψη μέτρων για το Ασφαλιστικό, ενδεχομένως και για τους αγρότες, με αντάλλαγμα την την εκταμίευση ενός ποσού περίπου 508 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με κύκλους του του υπουργείου Εργασίας, οι δανειστές, προεξάρχοντος του ΔΝΤ, εκμεταλλεύονται με ακραίο τρόπο τη χρηματοδοτική αδυναμία της χώρας, αλλάζοντας και τα δεδομένα της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «Ασφαλιστικό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του του Αυγούστου δεν τόλμησε κανείς να φέρει, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέο, ούτε ο Παπαδήμος, ούτε ο Σαμαράς». Στόχος πλέον των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όπως τον περιγράφουν τα ίδια τα στελέχη, είναι να έχουν μεταβατικό χαρακτήρα οι σαρωτικές αλλαγές, ωστόσο και αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.
http://hellasforce.com/2015/08/02/%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια