Βαρουφάκης: «Το όχι είναι ένα μεγάλο ναι στην Ευρώπη» (βίντεο)




«Από αύριο με το γενναίο «όχι» που μας προίκισε ο λαός θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

«Θα τους καλέσουμε έναν-έναν να βρούμε κοινό τόπο» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «θα δούμε θετικά ότι το ΔΝΤ, το οποίο, προς τιμή του, εξέδωσε έκθεση που το χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση. Θα δούμε θετικά την ΕΚΤ που τήρησε στάση αναμονής την προηγούμενη εβδομάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που όπως κι εμείς θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της πληγής», όπως δήλωσε.

Μάλιστα, ανέφερε ότι «από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της, τις πληγές μας» και πώς «το όχι είναι ένα μεγάλο ναι στην Ευρώπη, στο όραμα της Ευρωζώνης ως κοινός τόπος της ευημερίας».
Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το «όχι» είναι ένα όχι στα νέα δάνεια πριν αναδιαρθρωθούν τα παλαιότερα, στις νέες περικοπές των ισχνότερων εισοδημάτων και ένα «ναι» στις μεταρρυθμίσεις.
Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση στους δανειστές, σημειώνοντας ότι «οι δανειστές αρνήθηκαν κάθε ουσιαστική συζήτηση» τους τελευταίους πέντε μήνες. «Από την πρώτη στιγμή σχεδίαζαν να μας κλείσουν τις τράπεζες. Να μας επιβάλουν δήλωση μετανοίας για την κριτική που ασκήσαμε. Αυτός ήταν ο στόχος της πρότασης της 25ης Ιουνίου, που ο ελληνικός λαός το επέστρεψε», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
http://hellasforce.com/2015/07/05/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CE%B1/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια