Να μην αυξηθεί η έκτακτη εισφορά για τους πλούσιους ζητά η τρόικα


Την κατάργηση της αύξησης της έκτακτης εισφοράς σε 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ ζήτησε η τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας συναντώνται αύριο με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σημερινές συναντήσεις, οι θεσμοί ζήτησαν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.

«Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας» τονίζουν σχετικά πηγές της κυβέρνησης.

Ακόμη, σήμερα υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων ενώ μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

Όσον αφορά στα εργασιακά, η διαβούλευση έχει ξεκινήσει ώστε όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές «έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας».

Ερωτηματικά έχουν προκαλέσει, βέβαια, οι διευκρινίσεις σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:

- Το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις,

- Η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή και είναι δεκάδες οι αναφορές της κ. Λαγκάρντ στο θέμα αυτό.

financialbox.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια