Πόσο και ποιοι μας κλέβουν μέσα από τα καύσιμα; Ερώτημα προς τους επίδοξους σωτήρες μας!



Χρόνια τώρα η ίδια κολόνια: Είναι που είναι παραφουσκωμένη η τιμή του πετρελαίου, την περίοδο του καλοκαιριού, της φοράνε και καπέλο, για… τον ήλιο;
Το ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα μας, είναι πλέον ολοφάνερο. Οι δανειστές; Η Τρόικα; «Παραδώσαμε την εθνική κυριαρχία μας στους πιστωτές μας;»...


Κάνετε τραγικό λάθος, όσοι το πιστεύετε αυτό. Η εθνική κυριαρχία είναι εδώ και χρόνια παραδομένη και όποιος γεννιόταν στην Ελλάδα, γεννιόταν ήδη σκλάβος. Σκλάβος μιας χούφτας ανθρώπων που λυμαίνονται τους κόπους και τον ιδρώτα του λαού, στην καλύτερη περίπτωση, να αφήσει μικρές περιόδους επίπλαστης ευμάρειας. Κάθε καλοκαίρι, προ μνημονίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των δύσκολο χρόνων του, οι τιμές καυσίμων δεν ανταποκρίνονται στην παγκόσμια πραγματικότητα. Το δε καλοκαίρι που δεν γίνεται χρήση στο θέρμανσης και ο κόσμος κινείται με τα αμάξια του για διακοπές και παραλίες, αυτές -σε πάγια βάση- παίρνουν την ανηφόρα.

Με «καπέλο» οι τιμές στα καύσιμα – Στα ύψη στα νησιά
Στα ύψη η αμόλυβδη – Σε ελεύθερη πτώση το αργό

Έρευνα του «Έθνους» αποκαλύπτει άγρια κερδοσκοπία στις τιμές των υγρών καυσίμων. Παρά τη «βουτιά» κατά 20% του αργού πετρελαίου μέσα σε έναν μήνα, οι μειώσεις δεν έχουν περάσει στις αντλίες των πρατηρίων. Οι Έλληνες συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβα την αμόλυβδη βενζίνη σε όλη τη χώρα. Θύματα όμως μεγαλύτερης κερδοσκοπίας πέφτουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές των νησιών και των άλλων τουριστικών περιοχών, καθώς οι τιμές ξεπερνούν ακόμη και τα 1,70 ευρώ το λίτρο.


Ούτε καν ένα λεπτό του ευρώ δεν υποχώρησαν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας, παρά την εδώ κι έναν μήνα μεγάλη βουτιά… του αργού πετρελαίου. Έπεσε κατά 21% και για την ακρίβεια από τα 60,5 στα 47,5 δολάρια το βαρέλι.


Έρευνα της εφημερίδας «Έθνος», βασισμένη στα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας, αποκαλύπτει ότι οι μειώσεις του αργού όχι μόνο δεν φτάνουν στην κατανάλωση, αλλά αντίθετα διαπιστώνονται και αυξήσεις.


Τον τελευταίο μήνα αντί να πέσουν οι τιμές, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν, με τις τιμές της αμόλυβδης να φθάνουν στη Ζάκυνθο από το 1,601 στο 1,618, στις Κυκλάδες από το 1,698 στο 1,708, στη Λέσβο από το 1,609 στο 1,611.
Το θεωρούμε ως δεδομένο;
Προφανώς έχει περάσει στη συνείδηση του λαού «ως δεδομένο» ότι η ελίτ μπορεί να φοροδιαφεύγει, να φοροαποφεύγει και να αισχροκερδεί, ενόσω όλοι εμείς μετά θα συζητάμε μεταξύ μας ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διάσωσής μας. Τι θα κάνουμε το μικρό κομμάτι πίτας που μας αφήνουν να μοιραστούμε μεταξύ μας τα 11 εκατομ. ψυχών, όταν η δυο δεκάδες άτομα έχουν φάει την περισσότερη πίτα μόνοι τους, παίρνοντας όμως στις πλάτες μας όλο το κόστος της!

Βλέπω στο διαδίκτυο κι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ένα μετά το άλλο τα άρθρα και τις συζητήσεις για το ποια θα είναι η καλύτερη «για μας» λύση. Όμως δεν είδα να γίνεται viral το γεγονός ότι η δήθεν αριστερή κυβέρνηση το Μάιο έδωσε και πάλι όλες τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστάδες, όλα εκείνα τα προνόμια που ο Τσίπρας υποσχόταν προεκλογικά ότι θα κόψει. Φταίει η Τρόικα; Φταίνε οι δανειστές μετά; Φταίει ο Γιούνκερ που έκανε τη χώρα του φορολογικό παράδεισο των ελίτ και της δικιάς μας ΜΌΝΟ; Ο ίδιος, ακριβώς επειδή ξέρει, λέει πιάστε τον πλούτο. Η κυβέρνηση, τάζει προεκλογικά, ακριβώς επειδή ξέρει, ότι θα πιάσει τον πλούτο. Ψεύτες και οι δυο; Προφανώς. Αλλά… εσύ, γιατί το εκλαμβάνεις ως δεδομένο, ότι γεννήθηκες σκλάβος και θα πεθάνεις σκλάβος, κι απλά τσακώνεσαι με τον αδελφό σκλάβο για τη λύση εντός της φυλακής;

Γιατί το θέμα καθημερινής συζήτησης δεν είναι το σπάσιμο των δεσμών και η έξοδος από τη σπηλιά που σε έμαθαν να ζεις εσύ και πατέρας σου, και ο πατέρας του πατέρα του, παρά μόνο ποιο νόμισμα θα μας πτωχεύσει γρηγορότερα;

Έστειλα κάποια στιγμή μήνυμα μέσω κοινού φιλικού προσώπου στον Δημήτρη Καζάκη, τον γκουρού της στροφής σε εθνικό νόμισμα, ζητώντας του να μου δώσει την εξίσωση υπολογισμού της τιμής του πετρελαίου, προκειμένου να καταδείξουμε πόσο μας κλέβουν. Ήταν τον Δεκέμβριο του 2014,τότε που το πετρέλαιο έφαγε παγκόσμια τούμπα, αλλά εδώ μια απλή πτώση που απλά ικανοποίησε τον σκλάβο Έλληνα και δεν ζήτησε δικαιοσύνη. Ιδού η απάντηση:

Είναι δύσκολο από τη στιγμή που δεν ελέγχουν τους εφοπλιστές και τα διυλιστήρια. Εκεί γίνεται το κακό. Εκεί τα πέτσινα τιμολόγια, Εκεί το μεγαλύτερο μέρος του λαθρεμπορίου. Αν δεν ελέγχεις ως κράτος την εισαγωγή και την διύλυση του πετρελαίου πώς είναι δυνατό να διαπιστώσεις τα πραγματικά κόστη; Στα τόσα άρθρα που έχουν γραφτεί για την έξοδο σε εθνικό νόμισμα, δεν έχω ακούσει ονομαστικές καταγγελίες αυτών που επί έτη φωτός κλέβουν τους κόπους των σκλαβωμένων Ελλήνων. Για μένα, το ότι δεν κατονομάζονται, δεν ξεβρακώνονται, δεν αποκαλύπτονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΆ σε καθημερινή βάσει, ΔΕΝ αποτελεί εγγύηση ότι αυτός που τάζει σωτηρία επί ημερών του θα είναι και αυτός που θα αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη και θα τα βάλει όντως με “την ελίτ”, γενικώς και αορίστως.

Γιατί δεν τα βάζει από τώρα; Γιατί το έργο το είδαμε και με τον Τσίπρα, του οποίου την πόρτα περνούσε η Αγγελοπούλου σε μυστικές συναντήσεις ενώ εκείνος έτρεχε για βίζιτα στους βιομηχάνους. Ονόματα κύριοι, ονόματα. Και καταγγελίες. Έπρεπε ο Καζάκης να κάνει θόρυβο με το σκάνδαλο «πετρέλαιο». Μεγαλύτερο από την προπαγάνδα της δραχμής, για να ξέρουμε ότι δεν είναι ΜΌΝΟ η Τρόικα που αφαιρεί την εθνική κυριαρχία, αλλά ΠΡΏΤΑ την έχει αφαιρέσει η ντόπια ελίτ και αυτή… ΈΧΕΙ FUCKING ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!!!

Μια τέτοια απάντηση τύπου Καζάκη, έχω πάρει κι από άλλους χώρους και για άλλα καυτά θέματα. Την ίδια μου είπαν οι απόστρατοι όταν έφτιαξαν το κόμμα τους για το θέμα των χημικών αεροψεκασμών: «Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχουμε υπογράψει, κάντε μας κυβέρνηση και μετά θα δούμε το πρόβλημα».

Όοοοχι κυρίες και κύριοι της πολιτικής. Εμείς αντιστρέφουμε τους όρους των φυλακισμένων σκλάβων. Μου ζητάς πρώτα να σε ακολουθήσω στην άκρια του κόσμου για να μου βγάλεις ΜΕΤΆ τις αλυσίδες.

Το κίνημα «Επιβιώνουμε» παίζει με άλλους κανόνες: Βγάλε μου πρώτα ένα μέρος από τις αλυσίδες, δείξε μου ότι κρατάς γερά το κλειδί και πάμε ΜΑΖΊ στη άκρια του κόσμου – πράξεις όχι μόνο λόγια.

Δώσε μου Καζάκη και Τσίπρα και οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος σωτήρας την εξίσωση υπολογισμού του πετρελαίου -ανεξάρτητα από τα πλαστά τιμολόγια. Την έχεις; Αν όχι ψάξε και βρες την. Θα πρέπει, αν σκοπεύεις να κυβερνήσεις. Κάνε μια καταγγελία δημόσια ότι μας κλέβουν και πόσο περίπου το υπολογίζεις. Βγάλε στη δημοσιότητα και σε καθημερινή βάση, τα ονόματα αυτών που μας κλέβουν. Κατάγγειλε τους δημόσια. Οργάνωσε μια απεργία κατά των καυσίμων ανάλογη εκείνων που έχουν γίνει στο εξωτερικό: Το τάδε Σ/κο καθόμαστε ΌΛΟΙ σπίτι και ΔΕΝ καταναλώνουμε καύσιμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας – το έχουν κάνει ΚΑΙ πόνεσε! Δείξε ότι είσαι σε ρήξη μαζί τους, και το ξαναλέω, έχουν όνομα!

Μετά φταίει η Τρόικα η κακιά ή ο σκλάβος που θεωρεί ως δεδομένο ότι την ελίτ δεν μπορείς να την ελέγξεις; Όσο για την κρατικοποίηση των πετρελαίων, την είδαμε και στη Βενεζουέλα και σε άλλες χώρες. Φτηνό το καύσιμο μεν για τους πολίτες, αλλά μέχρις εκεί. Η Βενεζουέλικη ελίτ καλά κρατεί και ο λαός του αριστερού Μαδούρο στις ουρές με σφραγιδούλα το χέρι για να αγοράσουν τα απαραίτητα από το μάρκετ!

Ε, όχι! Το μνημόνιο μπορεί τελικά να αποδειχθεί και ευλογία, όπως είπε ο Πάγκαλος! Ή οι σκλάβοι θα ξυπνήσουν για τα καλά, ή θα πάμε για τον αποδεκατισμό τους, πρακτική που κάνει χρόνια τώρα η Παγκόσμια Διακυβέρνηση – παλιά και νέα! Μεγαλώνει κοινωνίες και μετά τις αποδεκατίζει. Και ύστερα άντε πάλι από την αρχή…

nea.allnewz.gr
http://epanastasi-hellas.blogspot.gr/2015/07/blog-post_969.html

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια