Οι Ελληνες αποταμιεύουν στη Βουλγαρία 2 χιλιάρικα ανά ημέρα



«Οι αυστηροί έλεγχοι που γίνονται προκειμένου να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες από την κατάρρευση, οδηγούν σε μαζικές αναλήψεις Ελλήνων και μεταφορά των χρημάτων τους στις φτωχότερες χώρες της ΕΕ, όπως είναι η Βουλγαρία», γράφει το δημοσίευμα.

Έτσι, κάθε εβδομάδα μεταφέρονται με επιτυχία 14.000 ευρώ στη Βουλγαρία από κάθε άτομο παρά τους κύριους ελέγχους. Αυτό δεν το κάνουν μόνο οι πολίτες που είναι χιλιάδες, αλλά και οι εταιρείες της Ελλάδας που ανοίγουν λογαριασμούς σε τράπεζες της Βουλγαρίας, σημειώνει η βουλγαρική Νοβίνιτε.

Κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να μεταφέρει μαζί του στο εξωτερικό 2.000 ευρώ, μπαινοβγαίνοντας στη Βουλγαρία επτά ημέρες την εβδομάδα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 7 ημέρες επί 2 χιλιάδες, ίσον 14.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι υπάλληλος από την Εθνική Τράπεζα της Βουλγαρίας είπε ότι για τους Έλληνες είναι πολύ εύκολο να ανοίξουν ένα λογαριασμό σε ευρώ ή λέβα στις βουλγαρικές τράπεζες- χρειάζεται μόνο ένα διαβατήριο και αναμονή δύο ωρών.

‘Εχουμε πολλούς ξένους πελάτες και φυσικά Έλληνες» πρόσθεσε.

Οι Έλληνες φοβούνται ότι η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να αποβεί σε βάρος των αποταμιεύσεων τους, αφού δεν έχει αποσοβεί αυτό το ενδεχόμενο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η οικονομολόγος του Ινστιτούτου για την Οικονομία της Αγοράς, Κρασένα Στάντσεβα, δήλωσε ότι περίπου 4,5 με 5 δις ευρώ έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα στη Βουλγαρία.

echedoros-a.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια