SYRIZA: Χοντρή ΚΟΝΟΜΑ και με τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ! (σε ποιούς άραγε???)








«Ανθρωπισμός» με απευθείας ανάθεση: Ιδού ο λόγος που γεμίζουν τις γειτονιές σου με λαθρομετανάστες, Έλληνα!






Εντύπωση είχαν προκαλέσει οι αποκαλυπτικές, ομολογουμένως, δηλώσεις της αρμοδίας για την λαθρομετανάστευση υπουργού, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, στις οποίες αποκαλυπτόταν ότι ο συριζαίικος «ανθρωπισμός» είναι για τα λεφτά. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA η υπουργός είχε πει: «Αν ακούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι λέτε για μετανάστες και λαθρομετανάστες, δεν θα εγκρίνουν κανένα κονδύλιο».











Λίγες μέρες μετά, την επαύριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, παρότι δεν ελήφθη καμία μέριμνα για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την ελληνική επικράτεια, η ίδια δήλωνε καταχαρούμενη, λέγοντας: «κερδίσαμε γενναία έκτακτη οικονομική χρηματοδότηση που αφορά σε όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται με την έρευνα και τη διάσωση, την υποδοχή, το άσυλο και τη φιλοξενία».






Σήμερα αποκαλύπτεται ο λόγος για την. σε σημείο ακράτειας χαρά της αρμοδίας υπουργού. Στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη βουλή κατατέθηκε τροπολογία που αναφέρει ότι οι αναθέσεις έργων για τους λαθρομετανάστες θα γίνονται με... απευθείας ανάθεση.





Συγκεκριμένα στην τροπολογία αναφέρεται ότι: «για θέματα στέγασης, σίτισης, υγιεινής, και επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα ...είναι δυνατή στις σχετικές δημόσιες συμβάσεις έργων, εκπόνησης μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, η εφαρμογή άπαξ της διαδικασίας της διαπραγμάτευσηςχωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού.






Η προαναφερόμενη διαδικασία ισχύει για τα θέματα συμβάσεων που αφορούν κάθε κατηγορία υποδομών και υπηρεσιών και κάθε τόπο εγκατάστασης τους».






Η συγκεκριμένη πρακτική, βεβαίως, θα προκαλέσει ζημιά στο ελληνικό δημόσιο και στον Ελληνικό Λαό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «από τις προτεινόμενες διατάξεις ενδέχεται να προκληθεί πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, από τη μη διασφάλιση των πλεονεκτημάτων της διαγωνιστικής διαδικασίας».






Για να το πούμε σε απλά ελληνικά: Η κυρά Τασία θα μπορεί να δώσει την όποια δουλειά σε κάποια «αντιρατσιστική» ΜΚΟ του Σύριζα, χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί η τυχόν υπερτιμολόγηση ή να τεθεί σε καθεστώς ανταγωνισμού, που θα μειώσει το κόστος. Και αν τύχει να πάρει την «δουλειά» με κέρδη εκατομμυρίων συγκεκριμένος ΜΚΟάρχης – συνεργάτης της κυβέρνησης και πρώην υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, θα είναι μια απλή... «σύμπτωση».






Και αν έχουν αντίρρηση κάποιοι που γεμίζουν λαθρομετανάστες οι γειτονιές τους, για να παίρνει κονδύλια η κυρά Τασία και να τα μοιράζει με απευθείας ανάθεση, τότε θα τους αποκαλούν «φασίστες» τα ΜΜΕ των εργολάβων. ΠΗΓΗ




ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! => Έκθεση Stratfor: Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης γιγαντώνεται - Μόνη λύση μία Εθνικιστική Ευρώπη!









ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ!




Χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, αλλά με απευθείας ανάθεση (σε «ημετέρους», βεβαίως), θα πραγματοποιηθούν τα έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, μέχρι το τέλος του έτους! Σ’ αυτή την απόφαση κατέληξε η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, με πρόσχημα την άμεση ανάγκη κατασκευής υποδομών για τους λαθρομετανάστες, λόγω του αυξημένου αριθμού που εισέρχεται στην Ελλάδα! Πράγμα που θα κάνει τους «ημετέρους» μεγαλοεργολάβους» να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, μιας και στην Ελλάδα της «ανθρωπιστικής κρίσης», γι’ αυτούς τους ατσίδες «λεφτά υπάρχουν» πάντα!

Έτσι, στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη βουλή κατατέθηκε τροπολογία που αναφέρει «για θέματα στέγασης, σίτισης, υγιεινής, και επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα …είναι δυνατή στις σχετικές δημόσιες συμβάσεις έργων, εκπόνησης μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, η εφαρμογή άπαξ της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού. Η προαναφερόμενη διαδικασία ισχύει για τα θέματα συμβάσεων που αφορούν κάθε κατηγορία υποδομών υπηρεσιών και κάθε τόπο εγκατάστασης τους». ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!! => ΤΣΙΡΚΟ SYRIZA: Πανούσης ΕΝΑΝΤΙΟΝ Χριστοδουλοπούλου για τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, υποφέρει η Πατρίδα!


Παραμύθια τα περί εκλογών – Έρχεται νέο μνημόνιο









Τα παραμύθια περί ρήξεως και εκλογών κυκλοφορούν μόνο για εσωτερική κατανάλωση την ώρα που ο Τσίπρας έχει υποταχθεί στη Μέρκελ, έχει αθετήσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις και το νέο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών της χώρας. Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου




Λαθρομετανάστευση: Μια «επιχείρηση» που ανθεί στον καιρό της κρίσης εις βάρος των Ελλήνων


Οι λαθρομεταναστευτικές ροές αυξάνονται, οδηγώντας στην απελπισία τους Έλληνες, αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους των χωρών που είναι πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός του «καραβανιού» της λαθρομετανάστευσης. Όπως έγραφε η έκθεση του Stratfor το πρόβλημα περιορίζεται στις χώρες του νότου ελέω των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ, τις οποίες οι χώρες του βορρά δεν προτίθενται να αλλάξουν.


Αυτό που δεν λένε, όμως, οι πάσης φύσεως εξουσιαστές, αριστεροί και δεξιοί, είναι ότι πέριξ αυτής της ροής υπάρχει μία ολόκληρη διεθνής επιχείρηση, που θησαυρίζει εις βάρος των Ελλήνων και των υπολοίπων κατοίκων του νότου. Δεν αναφερόμαστε μόνο, φυσικά, στα κονδύλια, που εισπράττει το ελληνικό κράτος για να έχει στα εδάφη του όσο το δυνατόν περισσότερους λαθρομετανάστες, αλλά και στις επιχειρήσεις των δουλέμπορων.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών συνάπτονται συμβόλαια ύψους 5 – 14 χιλιάδων ευρώ ανά άτομο που καθορίζουν την ακριβή διαδρομή των λαθρομεταναστών. Σε κάθε ενδιάμεση χώρα, όπως αναφέρεται, υπάρχουν κυκλώματα που εδρεύουν σε μαγαζιά νομιμοποιηθέντων λαθρομεταναστών, που φροντίζουν ώστε να κρύβουν τους λαθρομετανάστες και να τους παρέχουν ό,τι απαιτείται για την περαιτέρω μετακίνησή τους.


Η πληρωμή γίνεται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά με την διαδικασία για πληρωμή εκ του μακρόθεν να εκπληρώνεται από γραφεία σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν την διακίνηση του μαύρου χρήματος, χωρίς παραστατικά. Συγκεκριμένα, μιλώντας για την Αθήνα, στην περιοχή μεταξύ Ομονοίας και Πλ. Καραϊσκάκη υπάρχει πληθώρα τέτοιων γραφείων για κάθε προορισμό, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πάει να καταθέσει χρήματα χωρίς παραστατικά, πληρώνοντας κάποια προμήθεια, τα οποία θα παραλάβει ο δουλέμπορος σε άλλη χώρα, εντός ολίγων λεπτών.


Το κράτος πληρώνεται για να μην βλέπει αυτή την παρανομία, μέσω κονδυλίων της Ε.Ε., που μετά γίνεται «απευθείας ανάθεση» σε ημέτερους των ΜΚΟ, πράσινων, γαλάζιων ή ροζ. Από την άλλη τον πραγματικό «λογαριασμό» πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες που βιώνουν την υποβάθμιση, την εγκληματικότητα και γενικώς την «ανθρωπιστική» δράση αυτών των κυκλωμάτων. ΠΗΓΗ






ΔΕΙΤΕ ΤΟ => Ο Mr.Alexis θα «Διαπραγματευτεί» τελικά το ΝΕΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! «Άντε γειά Πατρίδα!»









Όταν εν ονόματι του “αντιρατσισμού” αλλάζουν την ελληνική γλώσσα…














Το λεξικό Μπαμπινιώτη και η λέξη λαθρομετανάστες


Όλα τα “πολιτικώς ορθά” ΜΜΕ, τόσο εφημερίδες, όσο και τηλεοπτικοί σταθμοί, έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιό τους την λέξη λαθρομετανάστες, τονίζοντας ότι αυτή είναι… ρατσιστική! Πρώτη έδωσε το σύνθημα αυτό η υπουργός μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλόπουλου κι ακολούθησε και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μέσα στην αίθουσα του κοινοβούλιου είπε ότι η έκφραση αυτή είναι “ρατσιστική”… Μάλιστα, όλοι τους αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί προτείνουν να χρησιμοποιείται η λέξη “παράτυποι μετανάστες” ή “πρόσφυγες”. Η μεθόδευση αυτή θυμίζει απόλυτα πρακτικές ολοκληρωτικού κράτους και αστυνομία φρονήματος!


Εις άπαντησιν όλων αυτών σας παραθέτουμε απόσπασμα από το μεγάλο Ετυμολογικό λεξικό του Μπαμπινιώτη στο οποίο βεβαίως υπάρχει η λέξη “λαθρομετανάστες”. Μήπως θα έπρεπε να αποσυρθεί και να κατασχεθεί κάθε αντίτυπο του λεξικού σαν… ρατσιστικό; Ιδού και το σχετικό απόσπασμα:


Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ- ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ


“λαθραίος <αρχ. λαθραίος (με παραγ. τέρμα -αίος)[ήδη στον Αισχύλο, 6ος/5ος αι. π.Χ.Αγαμ. 1230: άτης λαθραίου τεύξεται κακή τύχη] <επιρρ. λάθρα/λάθρη “κρυφά”, το οποίο ανάγεται σε αμάρτυρο επίθ.*λάθ-ρος(μεπαραγ. τέρμα -ρος) <θ. λαθ- του αρχα. λανθάνω “υπάρχω χωρίς να γίνομαι αντιληπτός, διαφεύγω την προσοχή” (βλ.λ.), πβ. κ λάθ-ος, λήθ-η, λήσ-μων, α-ληθ-ής κ.α. Από το θ. λαθρ- του επιθ. λαθραίος σχηματίστηκαν τα συνθ. από λαθρ(ο)-,


ΣΥΝΘ. λαθρ(ο)-: λαθρ-αλιεία, λαθρ-αναγνώστης, λαθρ-ανασκαφή (λόγ. [1888]), λαθρ-εμπόριο (λόγ. [1809]), λαθρ-έμπορος (λόγ. [18307]), λαθρ-επιβάτης, λαθρό-βιος (λόγ. [1863]), λαθρο-γαμία “μοιχεία” (ελνστ.), λαθρο-θηρία (λόγ. [1871]), λαθρο-θήρας (λόγ. [1856]), λαθρο-μετανάστευση, λαθρο-μετανάστης,λαθρο-χειρία (λόγ. [1871]) κ.α. Σελίς 754” ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ






ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΣΥΡΙΖΟΜΟΥΡΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!






Έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές, γιατί οι συριζομούρηδες και οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», εξαντλούν τη «συμπαράσταση» και την «αλληλεγγύη» τους στα λόγια και δεν παίρνουν τους λαθρομετανάστες στα σπίτια τους, έστω και λίγες μέρες, εναλλάξ όλοι οι σύντροφοι, για να μην τους γίνονται και φόρτωμα. Προφανώς, γιατί παραμύθι κυρά μου «αντιρατσιστές» μπορεί να’ ναι, κορόιδα όμως δεν είναι!

Αλλά, μια ευαίσθητη 19χρονη στη πόλη Όρνσκολντσβικ της Σουηδίας, προφανώς εμποτισμένη με τα «αντιρατσιστικά» κηρύγματα της Νέας Εποχής, λυπήθηκε τρείς «ευπαθείς» από την Ρουμανία που ζητιάνευαν έξω από εμπορικό κέντρο και αποφάσισε να τους καλέσει στο σπίτι της, να φάνε κάτι, να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και να κοιμηθούν στο κρεβάτι σαν άνθρωποι. Πως της το ανταπέδωσαν; Την βίασαν ομαδικά!

(ΥΓ): Λέτε να διαβάσουν την είδηση οι γνωστές στερημένες φεμινίστριες του ευρύτερου «προοδευτικού» χώρου –που πολύ θα ήθελαν να βιαστούν ομαδικά από τρεις λόχους- και ν’ αρχίσουν να καλούν λαθρομετανάστες στα σπίτια τους;






Πανηγυρίζουν οι γερμανοί με την υποχώρηση Σύριζα στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων





Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις Τσίπρα στην συνάντησή του με την Μέρκελ ότι η απαίτηση για τις αποζημιώσεις είναι «πρωτίστως ηθική και όχι υλική». Τότε είχαμε πει ότι ο Σύριζα θα συμβιβαστεί με ένα μουσείο και εν τέλει επιβεβαιωθήκαμε, αφού ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας με τον Πρόεδρο της Γερμανίας έκανε λόγο για ένα ίδρυμα ως απαίτηση της κυβέρνησης.


Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, οι γερμανοί ξεθάρρεψαν και πιθανώς πήραν και έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους συριζαίους. Έτσι τώρα βγαίνουν οι ίδιοι ανοιχτά και μιλάνε για το ζήτημα. Συγκεκριμένα παρόμοιες δηλώσεις έκανε τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο γερμανός πρόεδρος, Γκάουκ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!


Οι δηλώσεις αυτές, που είναι ομολογουμένως πολύ προοδευτικές για τους γερμανούς, έρχονται ως απευθείας απόρροια της ενδοτικότητας Σύριζα – Ανέλ, οι οποίοι απεμπόλησαν τα ελληνικά δικαιώματα, συμβιβαζόμενοι με ένα ίδρυμα, αντί των δισεκατομμυρίων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα. Έτσι φροντίζουν άρον – άρον να κλείσουν το ζήτημα, χτίζοντας αυτό το ίδρυμα όσο τον δυνατόν συντομότερα.


Οι δηλώσεις αυτές έγιναν δεκτές με πανηγυρισμούς από τους ψεκασμένους, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν και ιδιαιτέρως πολλά, ελέω... ιδιαιτερότητας. Ο Ευρωβουλευτής του Σύριζα, Κούλογλου, στην ιστοσελίδα του έκανε λόγο για «αινιγματικές» δηλώσεις, προφανώς αρνούμενος να παραδεχτεί ότι οι σύντροφοί του τα έδωσαν όλα στην Γερμανία.


Όπως και να έχει το ζήτημα, οι συριζαίοι πρόδωσαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και η ενδοτικότητά τους έγινε δεκτή με επευφημίες από το Βερολίνο και τους διεθνείς τοκογλύφους. ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! ΙΔΙΑ ΣΑΠΙΛΑ! Οι «Πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ» Καλύπτουν Λαμόγια και Μεγάλο-Καρχαρίες


POLITICO: ΤΡΕΛΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΚΟΥΡΣΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ











Γράφει ο Αντίοχος

Ανάλυση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, κάνει το γνωστό αμερικανικό site “Politico”, στην ευρωπαϊκή του έκδοση. Εις ότι αφορά το οικονομικό πρόβλημα, επισημαίνει ότι η λύση του μπορεί να έρθει από τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά αμφιβάλλει για τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις και τη θέληση για συνεργασία με τους Κινέζους, καταλήγοντας ως εξής: «Ο νέος δρόμος μεταξιού της Κίνας μπορεί να σώσει την Ελλάδα, αλλά με τη μόνη προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσει τις κινεζικές επενδύσεις να αναζωογονήσουν τις υποδομές της χώρας».

Εις ότι αφορά το πολιτικό μέρος, φέρνει ως παράδειγμα την άλλη πλευρά του λιμανιού, το Πέραμα, όπου σύμφωνα με το Politico «η ανεργία μαστίζει την περιοχή που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Με αποτέλεσμα ακραίες πολιτικές ομάδες να ελέγχουν τις στρατιές των εξαθλιωμένων ανέργων, με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να σημειώνουν τρελή ανοδική κούρσα».

Κάτι που ασφαλώς ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Διότι, στις τελευταίες εκλογές οι άνεργοι ψήφισαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες. Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από την άνοδό του στην εξουσία και αν ακόμα καταφέρνουν οι Τσιπροκαμμένοι να παραμυθιάζουν τον υπόλοιπο κόσμο με την δήθεν… «σκληρή διαπραγμάτευση» και τις δήθεν «κόκκινες γραμμές», οι άνεργοι που εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι, δεν ξεγελιούνται. Λογικό είναι, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί να καταφεύγουν στην τελευταία τους ελπίδα, που δε μπορεί να είναι άλλη από την Χρυσή Αυγή! ΠΗΓΗ






ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! => Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή επιμένει στη θέση της!









Έρμαιο των συμφερόντων η «Πρώτη φορά αριστερά»: Προχωράει στο ξεπούλημα το ΟΛΘ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ












Η κυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ «επενδύει» στην υποβάθμιση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης με απώτερο σκοπό να συνεχισθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης προς όφελος των συμφερόντων.


Βαρύ το κλίμα στον επιβατικό σταθμό ΟΛΘ, αφού το φετινό καλοκαίρι, δεν θα υπάρχει ούτε ένα επιβατικό πλοίο, που να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά. Ακτοπλοϊκά αποκλεισμένο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Πέρασαν οι εποχές που υπήρχαν έως και 11 επιβατικά πλοία την εβδομάδα. Σταδιακά, χρόνο με το χρόνο, μειωνόταν τα δρομολόγια μεταξύ των νησιών και του λιμανιού Θεσσαλονίκης. Φέτος δεν θα υπάρξει ούτε ένα. Η επιδότηση της γραμμής δεν υπάρχει πια, αφού το υπουργείο φρόντισε να δώσει όλες τις επιδοτήσεις στο λιμάνι της Καβαλάς, με αποτέλεσμα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να θεωρείται άγονο και υποβαθμισμένο. Καμία εταιρεία δεν θα επιλέξει το συγκεκριμένο λιμάνι, διότι τα ναυτικά μιλιά είναι πολλά και δεν τους συμφέρει να κάνουν δρομολόγια χωρίς επιδοτήσεις. Πλέον οι βορειοελλαδίτες που θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να μεταβαίνουν σε αλλά λιμάνια για να καταφθάσουν στον προορισμό τους.


Ο ΟΛΘ βασίζεται μόνο στα διεθνή κρουαζιερόπλοια, που θα δώσουν τουριστική ζωή στην πόλη. Η εντύπωση που δίνεται πάντως είναι ότι το δεύτερο λιμάνι της χώρας δέχεται έναν ύπουλο πόλεμο, που από ότι φαίνεται τον χάνει, υποβαθμιζόμενο συνεχώς. Ζημιωμένη βγαίνει συνολικά η πόλη και αυτό δεν οφείλεται τόσο στην οικονομική κρίση, όσο σε πολιτικές επιλογές. Τα σχέδια διαρρέονται μεθοδικά και έχουν πρόθυμους θιασώτες σε όλο το πολιτικό φάσμα, αφού τα συμφέρονται δε νοιάζονται για τέτοιες λεπτομέρειες. Βασικός στόχος είναι μάλλον η κατάργηση του εμπορικού λιμένα και η μετατροπή του σε μαρίνα, με παράλληλη αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, ενώ οι όποιες διαφωνίες αφορούν μόνο το μοίρασμα. Σε κάθε περίπτωση όλοι αυτοί καλό θα είναι να έχουν κατά νου ότι τα σχέδια τους δεν μπορούν να μείνουν κρυφά και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εξηγήσουν τη στάση τους στο λαό της πόλης.


Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Κούζηλος Νικόλαος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, μέσω ΤΑΙΠΕΔ.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης»


Την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ θα αναθεωρήσουν την υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης, προκειμένου να καταστεί πιο λειτουργική. Η νέα σύμβαση παραχώρησης που θα συνοδεύσει τη πώληση του 67% των μετοχών, θα έχει διάρκεια μέχρι το 2051.


Το προτεινόμενο μοντέλο αποκρατικοποίησης του ΟΛΘ είναι το περίπου το ίδιο με εκείνο του ΟΛΠ. Η διαφορά είναι ότι στον ΟΛΠ ήδη υπάρχει ένας υπο-παραχωρησιούχος, η Cosco. Το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα κερδοφόρο λιμάνι. Η ΟΛΘ Α.Ε., εκτός από κερδοφόρος επιχείρηση, έχει στο ταμείο διαθέσιμα περίπου 100 εκατ. ευρώ, ενώ και η εμπορευματική κίνηση στο λιμένα είναι ανοδική.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:


- Με δεδομένη την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την μη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, τι θα πράξουν σχετικά με τους διαγωνισμούς πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ;
- Θα συνεχισθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ενός λιμανιού όχι μόνο με οικονομική αλλά και εθνική σημασία;
- Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός προκειμένου να αναβαθμισθούν οι λιμενικές υποδομές του ΟΛΘ, ώστε να βελτιωθεί κατά πολύ η λειτουργία του;


Αθήνα, 16/04/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Νικόλαος Κούζηλος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Εγκληματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ: 85 εκ. ευρώ εξαφανισμένα – Είκοσι χιλιάδες ευρώ για κομμωτήριο













Τον Σεπτέμβριο του 2013 η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στην Δικαιοσύνη φάκελο με την «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Μία ημέρα μετά έγιναν οι πραξικοπηματικές συλλήψεις του Αρχηγού και των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου. Ο φάκελος αυτός που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή παρέμεινε και παραμένει στα συρτάρια της Εισαγγελίας αναξιοποίητος, γεγονός λογικό άλλωστε, αφού όπως έλεγε και ο Μπαλτάκος στο περιβόητο βίντεο: «θα πάω να καταγγείλω την Κουτζαμάνη στον εαυτό της;».


Σήμερα η εφημερίδα Kontra News φιλοξενεί νέα στοιχεία περί του ζητήματος, κάνοντας λόγο για επιπλέον δεκάδες εκατομμύρια από κρατική χρηματοδότηση τα οποία έχουν «εξαφανιστεί». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχουν 85 εκ. ευρώ, τα οποία εμφανίζονται να έχουν δοθεί χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια, ενώ σχετικά με όσα έχουν δοθεί με αποδείξεις αξίζει να αναφερθεί ότι βρέθηκε απόδειξη ύψους 20.000 ευρώ για... κομμωτήριο!


Αντιθέτως, το μοναδικό κόμμα που έχει ελεγχθεί πολλάκις από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κοινοβουλίου είναι η Χρυσή Αυγή. Εκεί φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα οικονομικά του Λαϊκού Συνδέσμου, αλλά και τα προσωπικά οικονομικά στοιχεία Βουλευτών και Στελεχών, είναι πεντακάθαρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φάνηκε ότι τα χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης δόθηκαν απευθείας πίσω στον Ελληνικό Λαό, μέσω διανομών τροφίμων, και δεν έγιναν... κομμωτήρια και... γυμναστήρια.


Παρόλα αυτά όμως το κόμμα που τελεί, με φωτογραφικό – αντισυνταγματικό νόμο, υπό καθεστώς αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης δεν είναι το κλεφτοΠΑΣΟΚ, αλλά η Χρυσή Αυγή. Αυτό το προφανές και πρωτοφανές σκάνδαλο ευνοεί τον Σύριζα, ο οποίος δεν κάνει τίποτα για να το αλλάξει, αντιλαμβανόμενος ότι η μοναδική αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή. ΠΗΓΗhttp://elldiktyo.blogspot.gr/2015/05/syriza-konoma.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια