Η Κομισιόν «αδειάζει» την κυβέρνηση:"ΠΟΤΕ δεν ζητήσαμε να αυξηθεί ο ΦΠΑ στην Ελλάδα"


Μεγάλο… μπέρδεμα επικρατεί το τελευταίο διάστημα με τον ΦΠΑ! Κάθε μέρα οι Έλληνες ακούν διαφορετικούς συντελεστές, καθώς κυβέρνηση και εταίροι διαφωνούν στο συγκεκριμένο θέμα!


Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του
σταθμού στις Βρυξέλλες Θ.Αθανασίου, πηγή από το περιβάλλον του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κλόντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι το Brussels Group δεν έχει προτείνει απολύτως τίποτα για τον ΦΠΑ!




Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «όλα τα ποσοστά, ακόμη και η ίδια η επιλογή να βρεθούν τα λεφτά από τον ΦΠΑ είναι της ελληνικής κυβέρνησης»

Με απλά λόγια, η πρόταση που φέρονται να κάνουν οι δανειστές για ΦΠΑ 23% και διαρρέεται τα τελευταία 24ωρα, δεν ισχύει.

«Η μόνη δουλειά που έχει το κλιμάκιο της Κομισιόν, το κλιμάκιο της ΕΚΤ και το κλιμάκιο του ΔΝΤ στο Brussels Group είναι να αξιολογούν, αυτά που τους φέρνει η ελληνική πλευρά» τόνισε η ίδια πηγή στο Star.

Υπενθυμίζουμε ότι η αντιπρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στις φερόμενες απαιτήσεις των δανειστών για τον ΦΠΑ, είναι η καθιέρωση τριών συντελεστών 7% στον οποίο θα ενταχθούν τα φάρμακα, βασικά τρόφιμα και κάποια άλλα είδη πρώτης ανάγκης, 14% στον οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται και η ενέργεια και 22% για τον υψηλό συντελεστή.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Παρασκευής και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, ξεκαθάρισε ότι κανείς από το Brussels Group δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση συντελεστή 23% ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό για τον ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά είναι ελληνικές ιδέες και έτσι πρέπει να είναι».


Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/05/blog-post_6900.html#ixzz3b2l521q3Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια