ΤΡΙΠΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ για τις ΗΠΑ από αμερικάνο πιλότο, Μόσχα και Βαγδάτη






Στρατής Μαζίδης

Διπλό χαστούκι δέχθηκαν οι ΗΠΑ σχετικά με τις επιχειρήσεις του Συνασπισμού του οποίου ηγούνται ενάντια (δήθεν) στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσαν οι New York Times η Συμμαχία αποφεύγει σκόπιμα τη διεξαγωγή επιθέσεων εναντίον ορισμένων στόχων - αρχηγείων της ISIL στις δύο χώρες, παρά το ότι έχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με αυτά. Συγκεκριμένα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει επτά κτιρία ως «τα κύρια αρχηγεία» της ISIL στη Raqqa, αλλά παραμένουν ανέπαφα.

«Δεν έχουμε κάνει τίποτε με αυτούς τους τύπους»αναφέρει πιλότος ενός αμερικανικού A-10 σε ένα πρόσφατο e-mail με την προϋπόθεση της ανωνυμίας. «Δεν έχουν βάλει στο στόχαστρο τα κέντρα βάρους τους στη Raqqa. Όλοι οι δρόμοι μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ είναι ακόμα άθικτοι με φορτηγά που κυκλοφορούν ελεύθερα».

Η έκθεση περιγράφει ότι βαριά οπλισμένοι μαχητές "παρέλασαν θριαμβευτικά" στους δρόμους του Ραμάντι, την επαρχιακή πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας του Ιράκ, αλ-Ανμπάρ, την περασμένη εβδομάδα χωρίς να στοχεύονται από τις ΗΠΑ. "Παρήλασαν ανενόχλητοι από τα μαχητικά του συνασπισμού".

Η άρνηση των ΗΠΑ να στοχεύουν «προφανείς» στόχους της ISIL έρχεται, ενώ "τα αμερικανικά και συμμαχικά πολεμικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με τα πιο ακριβή εναέρια όπλα που υπήρξαν ποτέ."

Μερικοί ιρακινοί στρατός αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ επιτρέπουν σε ομάδες των τρομοκρατών να κυκλοφορούν ελεύθερα στο πεδίο της μάχης πολύ συχνά.

«Η διεθνής συμμαχία δεν παρέχει αρκετή υποστήριξη σε σύγκριση με τις δυνατότητες της ISIS (ISIL) στο έδαφος στο Ανμπάρ» δηλώνει ο ταγματάρχης Muhammed al-Dulaimi, ένας ιρακινός αξιωματικός στην ομώνυμη επαρχία.

«Οι αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ανμπάρ δεν επέτρεψαν στις δυνάμεις ασφαλείας μας, να αντισταθούν και να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις της ISIS (ISIL)"», δήλωσε ο ιρακινός αξιωματούχος. «Χάσαμε μεγάλες περιοχές στο Ανμπάρ, λόγω της αναποτελεσματικότητας του συνασπισμού».

Η έκθεση αναφέρει ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την αδράνεια τους αυτή λέγοντας ότι η πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών εναντίον τους θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει παράπλευρες απώλειες.

Ωστόσο η Συριακή Αεροπορία ισοπέδωσε όπως σημειώσαμε χθες την παλιά αεροπορική βάση της Tabaqa εξολοθρεύοντας 140 μαχητές.



Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μόσχα που δηλώνει ο υπό την αμερικανική ηγεσία διεθνής συνασπισμός - υποτίθεται - για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας της ISIL έχει αποτύχει να εκπληρώσει την αποστολή του.

«Παρά τις προσπάθειες από το λεγόμενο αντιτρομοκρατικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών,η ISIL λειτουργεί όλο και πιο ενεργά», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ σε ανακοίνωσή του.

Το ΥΠΕΞ αναδεικνύει μάλιστα τα γεγονότα της Παλμύρα περιγράφοντάς τα ως ένδειξη της αδυναμίας της αμερικανικής συμμαχίας για να χαλιναγωγηθεί η τρομοκρατική ομάδα:

«Τα πρόσφατα κέρδη από τους μαχητές στη Συρία (Παλμύρα) και τις βάναυσες εκτελέσεις αμάχων που ακολούθησαν καταδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα της προσέγγισης του υπό την αμερικανική ηγεσία διεθνής συνασπισμού».

http://www.freepen.gr/2015/05/blog-post_1761.html
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια