Τροφές που «σκουπίζουν» την χοληδόχο κύστη!





Η χοληδόχος κύστη είναι ένα μικρούλι “σακουλάκι” που έχει σχήμα “αχλαδιού” και βρίσκεται πίσω από το ήπαρ μας.


Κρατάει την χοληστερόλη που εκκρίνεται από το ήπαρ. Η χολή βοηθά το σώμα να αφομοιώσει τις λιπαρές τροφές. Όταν το λίπος φτάνει στα έντερα, δίνεται το σήμα έκκρισης χολής από τη χοληδόχο κύστη. Έτσι οι λιπαρές τροφές είναι πιο εύκολο να αφομοιωθούν και να περάσουν από το υπόλοιπο του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες φορές, αυτή η σημαντική διαδικασία επηρεάζεται αρνητικά από τη δημιουργία μικρών πετρών στη χοληδόχο κύστη μας.

Χυμός λεμονιού

Πίνουμε τον χυμό από 4 φρεσκοστιμμένα λεμόνια κάθε μέρα με άδειο στομάχι. Συνεχίζουμε τη θεραπεία αυτή για μια εβδομάδα. Μπορεί να μας βοηθήσει να αποβάλουμε τις πέτρες στη χολή. Η αποβολή των χολόλιθων γίνεται ευκολότερη όταν πίνουμε άφθονο νερό.

Χυμός λαχανικών

Ανακατεύουμε το χυμό από παντζάρια, καρότα και αγγούρια και πίνουμε το μείγμα δύο φορές ημερησίως για 2 εβδομάδες.

Άλατα τύπου Epsom

Τα άλατα Epsom επιτρέπουν στους χολόλιθους να μετακινηθούν εύκολα διαμέσου της χοληδόχου οδού. Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από άλατα Epsom σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και το πίνουμε πριν πέσουμε για ύπνο.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή φρούτα περιέχουν πηκτίνη, η οποία είναι χρήσιμη στην διάσπαση των χολόλιθων.

Χυμός μήλου και μηλόξυδο

Το μήλο διαλύει τις πέτρες στη χοληδόχο κύστη, όταν καταναλώνεται σε μορφή χυμού μαζί με μηλόξυδο. Το μηλικό οξύ βοηθάει στο να μαλακώσουν οι πέτρες στη χολή και το ξύδι σταματά το συκώτι από το να παράγει χοληστερόλη που είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό λίθων στη χοληδόχο κύστη.

ΠΗΓΗ



Το διαβάσαμε από το: Τροφές που «σκουπίζουν» την χοληδόχο κύστη! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/05/blog-post_460.html#ixzz3ZGbvUwMR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια