Μάθετε πώς Τσίπρας-Καμμένος χάλασαν τη φιέστα Χίλαρι-Γιάννας





Ματαιώθηκε οριστικώς η εκδήλωση που προγραμμάτιζε στην Αθήνα το ίδρυμα του ζεύγους Κλίντον στις 23 Ιουνίου. Ο πρώην πλανητάρχης και η επίδοξη διάδοχός του –και σύζυγός του-
επένδυαν στην παρουσία τους
στην ελληνική πρωτεύουσα, λόγω (και) επικοινωνιακών πλεονεκτημάτων (δηλαδή τις ψήφους τριών και πλέον εκατομμυρίων Ελληνοαμερικανών υπέρ της Χίλαρι, όταν θα δίνει τη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ). Την όλη «υπερπαραγωγή» έτρεχε προσωπικώς η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συνεργάζεται στενά με το Ίδρυμα Κλίντον, γνωστό παγκοσμίως ως Clinton Global Initiative.

Φαίνεται, όμως, πως η επιμονή στο ΣΥΡΙΖΑ για τον Σάββα Ξηρό, καθώς και οι ατάκες του Πάνου Καμμένου περί περάσματος τζιχαντιστών από την Ελλάδα στην δυτική Ευρώπη, επηρέασαν αρνητικώς τη Χίλαρι, η οποία μόλις ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία.

Η επίσημη αιτιολόγηση της ακύρωσης του συνεδρίου στην Αθήνα, στηρίχθηκε στο ότι μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, θα αντιμετώπιζε πρόβλημα χρόνου.

Η πραγματικότητα είναι, βεβαίως, διαφορετική: οι σύμβουλοί της την έπεισαν πως μάλλον θα ζημίωνε το προφίλ της μια κάθοδος στην «ανυπότακτη» Αθήνα, όπου Τσίπρας, Λαφαζάνης, Καμμένος και λοιποί κυβερνητικοί, έχουν το «θράσος» να αντιτάσσονται στους δανειστές, αλλά και να ασκούν πολυσχιδή εξωτερική πολιτική, επιχειρώντας «ξεπάγωμα» των σχέσεων με δυνάμεις όπως π.χ. η Ρωσία και η Κίνα.

Όταν, εξάλλου, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτηρίζει διεθνείς τρομοκράτες τους Χριστόδουλο Ξηρό και Νίκο Μαζιώτη, θα ήταν οξύμωρο η Χίλαρι Κλίντον να ερχόταν στην Αθήνα, ταυτιζόμενη με μια κυβέρνηση που φέρεται από διάφορους «καλοθελητές» να υποθάλπει την τρομοκρατία.

Δεν έφταιξε όμως μόνο η, λόγω Ξηρού, εμπλοκή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Ήρθαν και οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου να «αποτελειώσουν» τα όνειρα της Γιάννας Αγγελοπούλου. Όπως χαρακτηριστικώς γράφεται, οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στους «Times» (περί χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και τζιχαντιστών), προβλημάτισαν κι ανησύχησαν διπλωματικούς και πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ. Η προειδοποίησή του ότι αν η Ελλάδα εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, τότε κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα πλημμυρίσουν τη Δύση, υποτίθεται πως εξόργισαν τους Αμερικανούς.

Εδώ φυσικά μόνο να γελάσει μπορεί κανείς, αν και η υποκρισία των Αμερικανών είναι για κλάματα, όχι για γέλια. Αφού οι ΗΠΑ υπέθαλψαν κι εξόπλισαν το αποκρουστικό τζιχαντιστικό τέρας, καμώνονται τώρα πως ανησυχούν από τους ισλαμιστές, λόγω των …δηλώσεων του Έλληνα υπουργού Άμυνας!

Είναι προφανές ότι αν ήμασταν ακόμη στην υποταγμένη Ελλαδίτσα του Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα, η Χίλαρι Κλίντον δεν θα είχε κανένα πρόβλημα: θα ερχόταν και θα μιλούσε σε ένα αποστειρωμένο κι απολύτως ελεγχόμενο περιβάλλον. Σε μια χώρα υποταγμένη, οικονομικώς στους Γερμανούς, γεωπολιτικώς στους Αμερικανούς.

Όσο για την Γιάννα Αγγελοπούλου, οι πολιτικές φιλοδοξίες της (είτε της ιδίας είτε του γιού της) μάλλον αναβάλλονται. Όπως χαρακτηριστικώς κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, πρώην διπλωμάτες που διατηρούν την ανωνυμία τους, σχολιάζουν πως βάσει των μέχρι τώρα δημοσιευμένων στοιχείων, η «ταρίφα» του ζεύγους Κλίντον για παρόμοιες εκδηλώσεις είναι από ένα μέχρι και πέντε εκατομμύρια δολάρια. Δεν ξέρουμε το ποσό που ενδέχεται να έδωσε στους Κλίντον η κα Αγγελοπούλου για να τους φέρει στην Αθήνα, γνωρίζουμε όμως πόσο καλά θυμάται ο ελληνικός λαός τους «ανθρωπιστικούς» βομβαρδισμούς του Μπιλ Κλίντον στη Γιουγκοσλαβία το 1999. Τότε που ένας άλλος ανυπότακτος λαός, οι Σέρβοι, πλήρωναν με αίμα τις επιλογές του «Δημοκρατικού» Κλίντον, με 2.000 και πλέον νεκρούς. Ανάμεσά τους και 88 παιδιά…

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/05/blog-post_441.html#ixzz3ZAPmaPb9

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια