Ήττα Τουρκίας (και Γερμανίας;) στο Αιγαίο





Κατά κοινή παραδοχή η τελευταία επιθετική πρόκληση της Τουρκίας με τη δέσμευση περιοχών στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο για την τέλεση στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά, υπήρξε πρωτοφανής.
Παρότι την ανακάλεσε υπό την άκαμπτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, ανεξάρτητα από το αν αποτέλεσε αυτοτελή πρωτοβουλία της Τουρκίας ή όχι, υπήρξε τόσο ευθεία αμφισβήτηση κάθε έννομης πολιτικής τάξης στο Αιγαίο, που πρέπει να οδηγήσει εσπευσμένα σε ανασχεδιασμό εκ θεμελίων της επιχειρησιακής στρατηγικής και τακτικής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας αλλά και ευρύτερα σε όλα τα επίπεδα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Γεγονός είναι πως η μεταπολεμική στρατηγική της ευρωπαϊκής και ΝΑΤΟϊκής ένταξής μας δεν έχει αποσοβήσει -το αντίθετο- δεινά και καταστροφές σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας μας: χούντα, κυπριακό, πτώχευση. Είναι τα παράγωγα της απόλυτης υπαγωγής στη Δύση, υπό τη διεύθυνση διεφθαρμένων υποτελών πολιτικών, χωρίς μέριμνα και πρόταξη του συλλογικού, του λαϊκού, του εθνικού, του ελληνικού συμφέροντος.

Γεγονός είναι επίσης πως εφεξής, ο πλέον απειλητικός εχθρός της Ελλάδας, εκτός πλαισίων και κανόνων είναι η Τουρκία. Που δεν επιδιώκει κάποια επιμέρους εξάρτηση ή εκμετάλλευση αλλά την αναθεώρηση συνολικά της υπόστασης του νεοελληνικού έθνους. Με αναμφισβήτητο (προσωρινό) αποτέλεσμα της στρατηγικής της, την κατοχή της βόρειας Κύπρου και τη μεθοδική βλέψη αναίρεσης αυτής της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Ερντογάν.

Αλλά είναι και επίσης γεγονός η πρωτοφανής αναδίπλωση-υποχώρηση της Άγκυρας στη τελευταία επιθετική πράξη της. Αποκαλύπτοντας το πεπερασμένο των δυνατοτήτων της όταν συναντά αποφασιστική ακαμψία απέναντί της. Η Άγκυρα θέλησε να βολιδοσκοπήσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση και έπεσε σε … τοίχο. Που συντίθεται από τη διπλωματική-πολιτική αξιοποίηση όλων των διεθνών ερεισμάτων της Ελλάδας και την ανάδειξη των παράπλευρων επιπτώσεων που αναπόδραστα επέρχονται από μια ενδοΝΑΤΟϊκή σύρραξη. Ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο, στην τρέχουσα συγκυρία διενέξεων με τη Ρωσία, το Ιράν, την Συρία, το «Ισλαμικό Κράτος», το … Κουρδιστάν. Πολιτικά επιτέθηκε στο Αιγαίο η Άγκυρα και πολιτικά συνετρίβη από την Ελλάδα.

Είναι καιρός να αναθεωρήσουμε την εσωτερική Κατοχή στην χώρα μας που είναι κυρίως Κατοχή στο πνεύμα του ελληνισμού. Αυτή η απελευθέρωση είναι η μοναδική διέξοδος και στη δημοσιονομική Κατοχή της πατρίδας μας.
Νίκος Καραβαζάκης
vimasaronikou.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια