«Κρίση» σημαίνει «βίαιη αναδιανομή του πλούτου».



Αυτό που λέμε κρίση δεν είναι τίποτε άλλο από μια βίαιη αναδιανομή του πλούτου. Ο πλούτος στην κρίση δεν χάνεται, δεν καταστρέφεται, απλά αλλάζει χέρια. Και προφανώς οι κρίσεις προκαλούνται τεχνητά για να γίνει αυτή η μεταφορά πλούτου, πάντοτε από τους πιο ανίσχυρους προς τους πιο ισχυρούς. Δείτε μόνοι σας τώρα μέσα στην ελληνική κρίση, ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν.


Δείτε ακόμα πως το 1% των Ελλήνων που αποτελεί

τη σκληρή οικονομική ελίτ της χώρας (μέρος της διεθνούς νεοφιλελεύθερης οικονομικής ελίτ), αύξησε τον πλούτο της μέσα στην κρίση και από το 47% του εθνικού πλούτου που κατείχε πριν την κρίση, το αύξησε σε 56,1% σήμερα, μέσα στα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της credit suisse. Την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων και κατώτερων οικονομικών στρωμάτων του ελληνικού λαού έχασαν μεγάλο μέρος των περιουσιών τους και των μετρητών τους και ταυτόχρονα χρεώθηκαν για πολλές μελλοντικές γεννιές.

Επομένως στην πράξη, η προπαγανδιστική λέξη "κρίση" που έξυπνα χρησιμοποιεί η οικονομική ελίτ για να τρομοκρατεί το λαό, θα πρέπει να αντικατασταθεί στο μυαλό μας από την ορθή φράση "βίαιη αναδιανομή του πλούτου". Μόνο έτσι θα μπορούμε να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως πρέπει να ενεργήσουμε.

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/12/blog-post_395.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια