Το γαλλικό ντοκιμαντέρ που εξηγεί πώς η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής(video)



Ο Φιλίπ Μενού δίνει βήμα στους πληγωμένους από την κρίση Έλληνες με σκοπό να αφυπνίσει

Ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση δημιούργησε ο Γάλλος δημοσιογράφος Φιλίπ Μενού, εστιάζοντας τις συνέπειες όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Μέσα στα 52 λεπτά που διαρκεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η Ελληνική Θύελλα", ο Γάλλος δημιουργός δίνει βήμα όχι μόνο σε οικονομολόγους και πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, νέους, άνεργους, ηλικιωμένους, συνταξιούχους, ακτιβιστές.


Σκοπός του είναι να αναδείξει τα δίκτυα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης στη χώρα μας, προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες από την οικονομική "θύελλα".

Ο Μενού τονίζει το αδιέξοδο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει στην Ελλάδα η τρόικα, που δημιούργησε εκατομμύρια ανέργους και οδήγησε πολλούς Έλληνες πολίτες στην ανέχεια και τη στέρηση βασικών αγαθών διαβίωσης.

Έχοντας ο ίδιος εργαστεί επί σειράς ετών στη γαλλική δημόσια τηλεόραση, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την Κυβέρνηση.

Τελικά ποιοι επωφελούνται από την κρίση του ευρώ; Είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει το ντοκιμαντέρ.

"Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής" τονίζει ο Φιλίπ Μενού στην ισπανική ιστοσελίδα publico.es και εξηγεί πως το ντοκιμαντέρ "είναι η οπτική γωνία της κρίσης, όπως αυτή μπορεί να ιδωθεί από μέσα. Ανοίγει τη συζήτηση για την κρίση στην Ευρωζώνη που έχει παραδοθεί στον οικονομικό καπιταλισμό και λειτουργεί ως φωνή αφύπνισης και εγρήγορσης".

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στην Ελλάδα και την Ισπανία αρχές του 2015.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomiki_krisi/to_galliko_ntokimanter_poy_ekshgei_pws_h_ellada_egine_peiramatozwo_mias_tromaktikhs_politikhs.3094586.html

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ‘’ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ΄΄ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ….ΧΑ! ΧΑ! ?????
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…ΣΧΟΛΙΑ ???
    Γράφει ο Ν βράχος

    [[Έμμισθος μεσάζων των διεθνών τοκογλύφων ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τον Πάνο Καμμένο!]]
    Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011
    Σάλος προκλήθηκε στη βουλή από τις καταγγελίες που ακούστηκαν από τον βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ‘’λειτουργεί ως έμμισθος broker των διεθνών τοκογλύφων’’.
    (...) «Στη διάρκεια της συζητήσεως για την υπόθεση της Προκαταρκτικής για τη Siemens, σε σχόλιο του Υπουργού Επικρατείας κ. Παμπούκη που είπε «εγώ δεν παίζω πολιτικά CDS», απήντησα ότι κάποιοι παίζουν οικονομικά CDS. Κι επειδή αναφέρθηκα πράγματι στο ότι ο Πρωθυπουργός λειτουργεί ως «έμμισθος broker» των διεθνών τοκογλύφων, οφείλω να δώσω δημόσια εξήγηση.
    Αναφέρομαι στο ασφάλιστρο κινδύνου, στο CDS, το οποίο αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 και το οποίο πουλήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το Δεκέμβριο του 2009, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν τα spreads ήταν στις 305 μονάδες, με κέρδος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της τάξεως των 40 εκατομμυρίων.
    Καταδίκη 100 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    ============================
    Το δικαστήριο έκρινε (Αρ. Απ. 2284/2014) ότι δεν προέκυψε καμία τέτοια συναλλαγή της εταιρείας της κ. Ξαφά JJ Partners η οποία είχε προσφύγει εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , αποκαλούμενου και ως «Ανέμου απελευθέρωσης από τα δεσμά του Μνημονίου» από φίλια σε αυτόν ΜΜΕ καταδικάζοντάς τον σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.
    Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Πάνος Καμμένος αφού σήμερα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο για τα όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Μ. Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ''ΛΥΣΣΑΞΕ'' ....!!
    Καταδίκη 30. 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    για συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α.Παπανδρέου.
    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ. Επίσης, του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, και κάθε φορά που θα παραβιάζει την εντολή και θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο. Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Ανδρεα Παπανδρέου έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για δήθεν εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ?
    Τρία χρόνια, ζούμε όλοι σαν πειραματόζωα του Σαμαρά, του Τσίπρα του όνομα και πράμα ’’καμένου’’ και των πρωταγωνιστών του εγκλήματος της νύχτας και της πρέζας.
    Περιμένεις λαέ να σε σώσει ο Αντώνης με το Βαγγέλη? Ή, ο Αλέξης με το Πάνο του Τέρενς;
    Περιμένεις να σε σώσει ο ..Λαγός, ο Μανάβης, ή, ο Παπαδιάς ???
    Μα αυτοί ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα και υπονόμευσαν τα πάντα.
    *Λαέ τον Οκτώβριο του 2009, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να θεμελιώσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Όμως οι ’’αιρετοί φασίστες’’ της Ευρώπης μαζί με τους ντόπιους νταβατζήδες, αντελήφθησαν ότι οι νόμοι Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση και η αποφασιστικότητα Παπανδρέου, θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τα βρόμικα συμφέροντά τους. Έτσι αποφάσισαν να διαλύσουν την Ελλάδα μας.

    *Το ίδιο γινόταν κάθε μερικά χρόνια από το 1821
    *Το ίδιο έγινε και το 41 με το δικό μας ξέσπασμα και την αγωνιστική μας πορεία της τιμημένης ιστορίας μας.
    *Η αλήθεια φάνηκε καθαρή το 1981, τότε που η δημοκρατία συνέτριψε τον οργανωμένο εγκληματικό φασισμό, του Αβέρωφ, των Σαμαράδων και των ‘’Μιχαλολιάκων’’ της νύχτας, και του μεσονυκτίου. Αυτούς τότε, αποφασιστικά , Ελληνικά και οργανωμένα τους απομακρύναμε και τους περιορίσαμε.

    *Σήμερα, ο Καραμανλής του Παυλόπουλου, του Ρουσόπουλου, του Παπαθανασίου, του Βουλγαράκη, του Μεϊμαράκη, του Προβόπουλου και ο Σαμαράς του τότε και πρωθυπουργός του σήμερα, μαζί με το πολιτικό συνονθύλευμα του χθες επιχειρούν τα ίδια.
    *Η ηγεσία της αριστεράς, διαρκώς εγκλωβισμένη και ανελεύθερη, χορεύει στους ρυθμούς της ‘’ξένης μουσικής’’ των αφεντικών και των αναμνήσεων του βρόμικου ‘’89’’ Ζητούν αφορμή, ζητούν ευκαιρία να ‘’ξαναδοκιμάσουν τη δύναμή τους’’.

    Μόνο μονιασμένοι και με λογική θα αντιμετωπίσουμε τους αιώνιους εχθρούς μας μέσα και έξω .
    ΜΗ ντρέπεσαι που τους άκουσες και σε πρόδωσαν.
    Τιμώρησέ τους σήμερα φέρνοντας στην εξουσία, αυτούς που αποδειγμένα μας ΕΣΩΣΑΝ και δεν μας πρόδωσαν.
    Σήμερα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Οι εντιμότατοι φίλοι του Νικολά Σαρκοζί.

    Των ΒΑΣ. ΣΙΟΥΤΗ, Ν. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Τι κοινό έχουν ο αντιπρόσωπος των μαχητικών «Ραφάλ» και διευθυντής της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας «Ντασό», Ανρί Λερουά, μεσίτης οπλικών συστημάτων και οι βουλευτές της Ν.Δ., Χρ. Ζώης (μέλος της επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα) και Π. Καμμένος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών; Είναι και οι τέσσερις ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Φίλων του Νικολά Σαρκοζί (Club des amis grecs du candidat a la presidentielle francaise Nikolas Sarkozy).

    Η σχέση Σαρκοζί-Ντασό είναι μια κλασική ιστορία παράλληλων σχέσεων: Ο Σερζ Ντασό, πρόεδρος του ομίλου «Dassault Aviation», είναι γερουσιαστής του UMP (του κόμματος Σαρκοζί), ενώ ο γιος του, Ολιβιέ Ντασό, βουλευτής και προσωπικός φίλος του Σαρκοζί. Τόσο στενός, μάλιστα, ώστε στο δικηγορικό γραφείο στο οποίο είναι συνέταιρος ο Σαρκοζί ανατέθηκε η δύσκολη υπόθεση ξεκαθαρίσματος της κληρονομιάς των Ντασό.

    Στην οικογένεια ανήκει και η μεγαλύτερη συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας, η «Figaro», η οποία πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές δούλεψε εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας του Σιράκ, προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο δρόμος για τον Νικολά.

    **Ο Α. Λερουά, διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα και πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Σαρκοζί, έχει άλλη άποψη: «Πρόκειται, για μία συναρπαστική προσωπικότητα. Εμένα μου αρέσει που δεν μιλάει σαν πολιτικός. Δεν μασάει τα λόγια του».

    – Είστε όμως πρόεδρος στον Σύλλογο Φίλων Σαρκοζί και ταυτόχρονα διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ενός τύπου ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο αυτές θέσεις;

    «Η “Ντασό” είναι μια ιδιωτική κι όχι κρατική εταιρεία. Είμαστε στο έτος 2007, και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τη γνώμη του. Έχω, άλλωστε, συνεργάτες που είναι σοσιαλιστές. Είμαστε μια εταιρεία με διεθνή παρουσία, αλλά πλέον δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στα αεροσκάφη τύπου Φάλκον…», είναι η απάντησή του.

    **Εκτός από τα «Φάλκον», βέβαια, ο όμιλος παράγει και τα μαχητικά «Ραφάλ», για τα οποία ασκείται έντονο πρέσινγκ στην ελληνική κυβέρνηση. Πέρυσι μάλιστα ο υπουργός Άμυνας είχε συναντήσει τη γαλλίδα ομόλογό του, Αλιό Μαρί, συνοδεία του βουλευτή Χρ. Ζώη. Η εφημερίδα «Φιγκαρό» ήταν εκείνη που έσπευσε τότε να γράψει ότι θέμα της συνάντησής τους ήταν η ενδεχόμενη αγορά των γαλλικών μαχητικών.

    **Σε επικοινωνία της «Κ.Ε.» με τον Χρ. Ζώη, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο κλαμπ Φίλων του Σαρκοζί, αρνήθηκε όμως ότι γνωρίζει τον Ανρί Λερουά: «Μπήκα στο κλαμπ μόνο επειδή είμαι πρόεδρος της ελληνογαλλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας».

    Ο ίδιος ο διευθυντής της «Ντασό», ωστόσο, μιλώντας στην «Κ.Ε.» τον διαψεύδει: Δηλώνει ότι γνωρίζει τον βουλευτή της Ν.Δ. καθώς αμφότεροι ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου.

    * Συμπέρασμα. Αν την επόμενη Κυριακή στη Γαλλία επικρατήσει ο δεξιός υποψήφιος κάποιοι φίλοι του στην Αθήνα θα πανηγυρίσουν περισσότερο από αρκετούς Γαλάτες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ‘’ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗΔΩΝ !!!....
    *Σήμερα ο λαός μας πληρώνει και δεν πρέπει να ξεχνά,

    τη τρίχρονη επίθεση των υστερόβουλων ελλήνων(;) πολιτικάντηδων, εις βάρος της Ελλάδας, της οικονομίας, της εθνικής μας υπόστασης με βασική επιδίωξη, την επίτευξη της εντολής που είχαν πάρει από διάφορα κέντρα παραεξουσίας, για την ανατροπή και την απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου από την εξουσία. Σαμαράς, Βενιζέλος , Τσίπρας , Ναζι αγωνίστηκαν μέχρι αίματος….!!!
    Ο δημοκρατικός μας λαός, αντιλαμβάνεται τη πραγματική επιδείνωση και κατάσταση της χώρας και στις εκλογές τιμωρεί τους επίορκους συκοφάντες και αρνείται να υπακούσει στα κελεύσματά τους , τώρα που άρχισαν να ‘’τρώγονται’’ μεταξύ τους. Τώρα που ΕΜΑΘΕ όλη την αλήθεια, όπως και το μέγεθος της βρώμικης παραπληροφόρησής τους.
    Τώρα που αντελήφθη πόσο κακό κάνανε ΟΛΟΙ όσοι ανέτρεψαν τη νόμιμη κυβέρνηση, διέλυσαν την Ελλάδα, ΕΠΙΒΑΡΥΝΑΝ αβάσταχτα το δημόσιο χρέος και υποδούλωσαν το μέλλον μας και την ψυχή μας.
    Σε μια εποχή που η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το πέλμα της βίας και της εξαθλίωσης του Σαμαρά και του βενιζέλου, ο Σύριζα..μεγαλουργεί με το 25% και ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την ψήφο των ΝΑΖΙ, ενώ οι Έλληνες ζουν στην ανέχεια και στην εξαθλίωση, που λογικά ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ θα είχε την υποστήριξη τουλάχιστον του 60% των Ελλήνων.

    Όμως ,οι κακές συνθήκες συνεχίζονται και δυστυχώς επιδεινώνονται. Η ανεργία, η κρατική σπατάλη και αδιαφάνεια ‘’πλακώνουν’’ τη ψυχή δημιουργούν διαλυτικές τάσεις στην οικογένεια και αδυνατούν τις δυνάμεις και τις εθνικές αντιστάσεις. Οι απίστευτοι κομματικοί και ατομικοί συμβιβασμοί και εξαγορές ψήφων και συνειδήσεων, απέδειξαν ότι ο δρόμος της αυτοκυριαρχίας και της οικονομικής μας αυτοτέλειας, είναι και μακρύς και ΔΥΣΚΟΛΟΣ.

    Η δεξιά είναι η φασιστική γνωστή δεξιά με αρχηγό τον κολαούζο του Αβέρωφ και δεξί χέρι των Μιχαλολιάκηδων και υπαρχηγούς το γνωστό παρακράτος των ναζί , που υπάρχουν στα σπλάχνα της δημοκρατίας και τρέφονται από το αίμα της.
    Είδαμε χθές τους Σαμαράδες, τους Κασσιδιάρηδες και τους Μαδιάδες να κάνουν ‘’επίδειξη’’ ανευθυνότητας και επικίνδυνης προκλητικότητας.

    Η αριστερά, είναι ένας νέος αχταρμάς με πάσης φύσεως ψηφοφόρους και ιδεολογικά απολειφάδια. Με ΑΘΛΙΕΣ συνεργασίες και παρέες και πλήθος ‘’λαιστρυγόνων’’ που θυμίζουν σαρκοβόρα όρνεα πάνω από το ‘’πτώμα’’ .
    Είδαμε χθές τους ‘’Λαφαζάνηδες’’ και πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθήκαμε ότι: ‘’ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ….’’’
    Λαφαζάνης….!, Παπαδημούλης….!, Μπαλάφας…!, και όλο το ‘’υπερδημοκρατικό’’ συνονθύλευμα , που επιδιώκει να γίνει ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΑΣ! σε μια ασυγκράτητη εκδικητική παράσταση ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ, μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι ‘’ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ’’

    ΧΘΕΣ, για πρώτη φορά οι Πασόκοι, αισθάνθηκαν τόση μοναξιά, απογοήτευση ,λύπη και δίψα για εκδίκηση.
    Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου ήταν καταλυτική και σημείο αναφοράς για όλους εκείνους τους εγκληματίες, που ξεπούλησαν την Ελλάδα , ανέτρεψαν την κυβέρνηση και ΠΡΟΔΩΣΑΝ Έλληνες, ιδέες και ιδανικά.
    Για πρώτη φορά η Ελλάδα φάνηκε τόσο αδύναμη και τόσο ΟΡΦΑΝΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή