Η Goldman Sachs πίσω από το Barbaros! Τούρκοι και τοκογλύφοι χέρι – χέρι (ΕΓΓΡΑΦΟ)




Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Μέχρι και η παραμικρή κίνηση που λαμβάνει χώρα στα έντονα γεωπολιτικά παιχνίδια των ημερών είναι πάρα πολύ καλά μελετημένη και περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρον παρασκήνιo, με τελικό στόχο το κέρδος.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα το λεγόμενο ως σεισμογραφικό «Μπαρμπαρόις». Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως πίσω από το Μπαρμπαρός που αυτές τις ημέρες πυροδοτεί την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, βρίσκεται ένας τεράστιος τραπεζικός κολοσσός, που έχει βάλει το χέρι στην καταστροφή οικονομιών χωρών περιλαμβανομένης και της Ελλάδας;
Ναι καλά ακούσατε! Το Μπαρμπαρός δεν είναι απλά ένα πλοίο που το έβγαλε ο Ερντογάν στο σεργιάνι για να πιέσει Κύπριους και Έλληνες, αλλά όπως φαίνεται, τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω αποδεικνύουν ένα «χοντρό» και ύποπτο παιχνίδι.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ερευνητικό πλοίο μετονομάστηκε από τον τ. Πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν Πρόεδρο σε Barbaros Hayreddin Paşa και έχει ναυπηγηθεί στο Dubai.
Ως γνωστό αγοράστηκε το 2013 από την Turkish Petroleum Corp. (TPAO) για 130 εκ. δολάρια Αμερικής. Όμως το πλοίο πουλήθηκε με συμβόλαιο full management 3ετούς διάρκειας κόστος 83 εκ δολάρια Αμερικής. Οπότε το συνολικό κόστος για την Τουρκία ήταν 213 εκατ. δολάρια Αμερικής. Σε αυτό το κόστος συμπεριλαμβάνεται το επιστημονικό προσωπικό, και το πλήρωμα για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για μια περίοδο τριών ετών.
Πάμε τώρα στο «ζουμί» της υπόθεσης. Μεταξύ άλλων μετοχές της Polarcus Limited από την οποία αγοράστηκε το πλοίο με συμβόλαιο full management 3ετούς διάρκειας κατέχει και η Goldman Sachs με τα περιβόητο swap. Δηλαδή το παράγωγο που πούλησε στην Ελλάδα το 2001 και με το οποίο συγκαλύφθηκε το χρέος της χώρας προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της ΕΕ και να μπει στο ευρώ.
Ιδού η απόδειξη:


Και το επίσημο site της polarcus:


Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό στην υπόθεση με το Μπαρμπαρός και τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Ερντογάν βρίσκεται χέρι-χέρι με τους διεθνείς τοκογλύφους. Χέρι-χέρι με όλους αυτούς που έπαιξαν στην πλάτη της Ελλάδας και έφεραν τον ελληνικό λαό στην δεινή θέση που βρίσκονται σήμερα.
Όλοι αυτοί που έβαλαν το χέρι τους στην χρεωκοπία της Ελλάδας συμβάλουν τώρα τα μέγιστα στην προσπάθεια αρπαγής του ορυκτού πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.
Ένα μεγάλο κέντρο αποφάσεων που έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού καταδυναστεύοντας χώρες και αρπάζοντας κάθε αξιόλογο πόρο, όπου και όταν ανακαλυφθεί.


http://olympia.gr/2014/10/22/%CE%B7-goldman-sachs-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-barbaros-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%8D%CF%86/#more-423034

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Ανακοίνωση
    Αγαπητοί συμπατριώτες,

    Βλέποντας σας να υποφέρετε από την ανεργία, σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε και εμείς με τις λίγες δυνάμεις που μας έμειναν, αφού ΟΛΑ !!! σχεδόν τα χρήματά μας σε ΕΥΡΩ, τα βγάλαμε στο εξωτερικό να μη τα χάσουμε.
    Σήμερα, πήραμε μία μεγάλη απόφαση.
    Στις επόμενες εκλογές , σας παρακαλούμε να ψηφίσετε να βγει η Ελλάδα από το… ΕΥΡΩ!
    Έτσι η Ελλάδα θα γυρίσει στη δραχμή με νέα ισοτιμία : 1 ευρώ= 800 ΔΡΑΧΜΕΣ .

    Έτσι θα μπορέσουμε και εμείς να κερδίσουμε ,έστω και λιγότερα, αφού με τρία ευρώ μεροκάματο θα είμαστε ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι.
    800 Δραχμές την ημέρα θα είναι αρκετές για κάθε άτομο που θα εργάζεται…

    Βέβαια στην αρχή θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα αλλά σιγά θα συνηθίσετε όπως και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΧΙΚΟ.
    Γι αυτό, αν θέλετε δουλειά, ψηφίστε να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, ώστε να μπορέσουμε και εμείς να φέρουμε μερικά χρήματα στην Ελλάδα.

    Αν βρίσκεστε σε ανάγκη μην πουλάτε σε ευρώ σήμερα.
    Σε λίγο διάστημα θα είμαστε κοντά σας και θα σας γεμίσουμε Δραχμές.

    Και μην ξεχνάτε: ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ τα παίρνετε και θα σας μένουν να κάνετε και αποταμίευση !

    Δηλαδή 800 Δραχμές την ημέρα !!
    ==============
    Βέβαια θα πρέπει να ξεχάσετε για λίγο αυτοκίνητα, διακοπές και άλλα είδη από το εξωτερικό αφού οι τιμές θα τριπλασιαστούν και θα είναι λίγο δύσκολα. Αλλά γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

    ΛΟΙΠΟΝ:
    ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΕΥΡΩ = 800 ΔΡΑΧΜΕΣ ! KAI ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ… ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΕΚΑ (10) ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όμως, παραμένουμε υποκριτές μέχρι τέλους_


    Έξω απ᾽ την Ευρωζώνη είναι ο καλύτερος τόπος να γνωριστούμε καλύτερα εμείς οι καλύτεροι Έλληνες.
    Tότε θα θορυβούν πιότερο τ᾽ άρβυλα των Χρυσαυγιτών, θα διανθεί, ως είθισται ιστορικά, ο φασισμός των δύο άκρων και θα περισσέψει η ανεργία, η μετανάστευση, η εγκληματικότητα. Ο Έλληνας Ζορμπάς δε θα ´χει τραπέζι να χτυπήσει το χέρι του μα ούτε νόμισμα να πληρώσει την υπερχειλισμένη του μαγκιά.
    Κι όμως• δε φοβόμαστε. Θα ´χουμε τον κήπο μας, το κρασί μας και κάποιον μουσικό γείτονα να διασκεδάζει τη ρουτίνα μας τα βράδια.
    Κι όμως• Θα περιμένουμε καρτερικά τον θείο από τη Γερμανία τα καλοκαίρια, να μας φέρει μπανάνες, μαστιχωτά και φόρμες Adidas.
    Θα μεταφέρουμε τους συγγενείς μας για ιατρικές επεμβάσεις στο εξωτερικό με εράνους διά της κρατικής τηλεόρασης και θα κρατάμε σφιχτά στο χέρι μας το χαρτί και το στυλό για την παιδεία μας, μην έρθει και τα ''βουτήξει'' κάποιος διαδραστικός πίνακας ή ένα δαίμονας υπολογιστής.
    Κι όμως• το επιλέγουμε. Ή αν προτιμάτε, το δεχόμαστε.
    Η στροφή μας στον πρωτογενή τομέα α γίνει με ρόπαλο, μούσι και δέρμα λεοπάρδαλης και η βασική πηγή εσόδων μας, ο τουρισμός, θα γίνει σεξοτουρισμός, με ανταλλάγματα καλσόν, τσιγάρα, κοκακόλες, άιφον -σίγουρα πάντως όχι δραχμές.
    Αυτά που μέχρι πρότινος προσφέραμε ως ανταλλάγματα στους βαλκάνιους γείτονές μας για να ικανοποιούμε την αυταρέσκειά μας.
    Εκείνοι, δυστυχώς, ακόμη πληρώνουν μία πολιτική τους ''επιλογή'', το ίδιο ετοιμαζόμαστε να κάνουμε και μεις.
    Κι όμως• Αυτό υπερασπιζόμαστε...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ....

    (....)Εκείνη την εποχή ήταν που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του στο υπουργείο Ναυτιλίας, ένας περίεργος τύπος που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Κυπρίου πλοιοκτήτη του Sea Diamond που είχε βουλιάξει στη Σαντορίνη και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να πληρώσει τις συνέπειες των προβλημάτων που είχε προκαλέσει το πλοίο του στη θάλασσα του μαγευτικού νησιού. Οι ντόπιοι είχαν ξεσηκωθεί, αλλά ο υφυπουργός παρέμενε ασυγκίνητος και κανείς εκτός από τρείς συγκεκριμένους ανθρώπους δεν ξέρει τι ειπώθηκε σε εκείνη την «μυστηριώδη συνάντηση»[...]
    Εκείνο τον καιρό ο Πάνος Καμμένος είχε ήδη χωρίσει από τον πρώτο του γάμο και είχε παντρευτεί την σημερινή σύζυγό του, πετυχημένη δικηγόρο, Έλενα Τζούλη. Η βάφτιση δε του πρώτου τους παιδιού, που έγινε στον Αγ. Κωνσταντίνο Γλυφάδας αποτέλεσε μέγα κοσμικό γεγονός των ημερών εκείνων καθώς και η δεξίωση που δόθηκε στη Βουλιαγμένη μετά το μυστήριο.
    Κουμπάρος στη βάφτιση ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ, αγαπημένο παιδί του Χαρίλαου Φλωράκη, επιβιώσας σε κάθε κυβερνητική κατάσταση και αργότερα κατηγορούμενος με βάση συνομιλίες που κατέγραψε το «μαύρο κουτί» της ΚΥΠ, ως χρηματοδότης της συμμορίας του έγκλειστου Παναγιώτη Βλαστού.

    Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, ο Πάνος Καμμένος βγήκε μπροστά υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη την οποία όμως και πούλησε πολύ γρήγορα , για τα μάτια του Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν την εσωκομματική κάλπη.
    Αργότερα με την ίδια ευκολία πούλησε και τον Αντώνη Σαμαρά και (με λεφτά, που όπως λέει ο τ. βουλευτής του κόμματος του, Γιάννης Κουράκος)του έβρισκε ο Γιώργος Βουλγαράκης, ίδρυσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
    Δεν γνωρίζουμε αν μοιράζεται με τον φίλο του το ρητό «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ωστόσο με τον Γιώργο Βουλγαράκη τους συνδέει η κοινή τους αγάπη για τα σκάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου η υπόθεση Παπακωνσταντίνου
    «Οι Έλληνες γυρνούν αηδιασμένοι την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα»

    Το ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο σήριαλ της «λίστας Λαγκάρντ» σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

    Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung παρατηρεί: «Ως υπουργός Οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου υπογράμμιζε πάντα πόσο σημαντική είναι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της διαφυγής κεφαλαίων για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους. Το ενδεχόμενο να παραποίησε στοιχεία προκειμένου να καλύψει συγγενείς του θα ήταν τερατώδες. Μπορεί κανείς να θεωρήσει από δύο οπτικές γωνίες την υπόθεση: Από τη μία πλευρά φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι όλα στην Ελλάδα είναι σάπια. Από την άλλη πλευρά θα μπορούσε κανείς να πει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει. Στο παρελθόν, τέτοιου είδους υποθέσεις θα τις συγκάλυπταν. Ακόμη και κορυφαίοι πολιτικοί δεν βρίσκονται τώρα πια στο απυρόβλητο. Ωστόσο, η ζημιά για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας θα ήταν ανεπανόρθωτη. Όλο και περισσότεροι Έλληνες γυρνούν αηδιασμένοι την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα».

    Και καταλήγει: «Οι κατηγορίες σε βάρος του Παπακωνσταντίνου είναι νερό στον μύλο των εξτρεμιστικών δυνάμεων, όπως είναι η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό δεν είναι καλό για την σταθερότητα της χώρας».

    Σε εκτενές ρεπορτάζ της, η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρει: «Η εκ νέου μεταφορά της επονομαζόμενης «λίστας Lagarde» στην Ελλάδα ήταν ο πρόλογος ενός νέου ελληνικού δράματος, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου».

    «Μέχρι τώρα ο 51χρονος απολάμβανε διεθνώς μίας καλής φήμης και για πολλούς Έλληνες ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος. Τώρα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην κατηγορία της παραποίησης της λίστας, με σκοπό να προστατεύσει τρεις συγγενείς του από τον έλεγχο της εφορίας. Τα ονόματα των τριών συγγενών του καταγράφονται στην λίστα που εστάλη από το Παρίσι, αλλά όχι στην αντίστοιχη του 2010, την οποία είχε τότε παραλάβει ο Παπακωνσταντίνου», αναφέρει η εφημερίδα.
    πηγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ..ΚΑΜΕΝΟ???

    Σωκράτη, είσαι η πιο σωστή φωνή που διάβασα μέσα σε αυτά τα σχόλια.

    Οτι ο Καμμένος είναι "μιά απ' τα ίδια" γίνεται ολοφάνερο μέσα από το κείμενο ιδρυτικής διακηρύξεως του κόμματός του:
    "Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας...",
    "Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά" και βεβαίως η επίκλησις της ... Παναγίας ως κερασάκιον επί της τούρτας!

    Ποιόν Ευρωπαϊκό προσανατολισμό Κ. Καμμένε;
    Των "εταίρων" που με τα κόλπα των επιδοτήσεων της αγραναπαύσεως (!) και του ξεπατώματος εξαιρετικών ποικιλιών παραγωγικών οπωροφόρων, των πονηρών ποσοστώσεων κλπ κατέστρεψαν με την αγαστή συνεργασία των εν Ελλάδι κυβερνώντων την αγροτική μας παραγωγή;

    Ποιά είναι η "Ελεύθερη αγορά" κ. Καμμένε;

    Μήπως η ανεξέλεγκτη και ασύδοτη "αγορά" στην οποία επικρατούν με την απόλυτη ελευθερία που τους παρέχει το χρήμα - το οποίο, σημειωτέον, οι ίδιοι παράγουν στα νομισματοκοπεία τους- οι γνωστοί ακατονόμαστοι;

    Λοιπόν, όχι! Δεν θα πάρουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή