Τρίτη πιο αντιδημοφιλής παγκοσμίως η κυβέρνηση Σαμαρά!





Μόλις 14% των Ελλήνων δηλώνει ότι αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά και τα πεπραγμένα της, ενώ πάνω από εννέα στους δέκα θεωρούν ότι εντός της κυβέρνησης υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς, αναφέρει η Global States of Mind 2014 που συντάσσει κάθε χρόνο η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup.

Οι «επιδόσεις» αυτές καθιστούν την Ελλάδα τη χώρα με τον τρίτο μικρότερο βαθμό αποδοχής της κυβέρνησής της, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Βοζνία Ερζεγοβίνη, κατά την ίδια πηγή.
Ελλάδα και Βοζνία ισοβαθμούν στην κορυφή, ως προς την κυβερνητική διαφθορά.
Η αποδοχή των πεπραγμένων της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Έλληνες φτάνει το 23%, ενώ για την γερμανική πολιτική το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, αγγίζοντας το 29%. Για τους μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς (όπως το ΔΝΤ) το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο και φθάνει το 19%.
Η έρευνα παραθέτει επίσης ως σημαντικό στοιχείο το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας, το οποίο φτάνει στο 27,3%, το υψηλότερο μεταξύ των πρώτων χωρών.
Στο συνοδευτικό κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και δανεισμού.
Παρότι η χώρα αναβαθμίστηκε πρόσφατα από διεθνείς οίκους αξιολόγησης,οι πολίτες υποφέρουν ακόμη από τα μέτρα αυτά, κατά την ίδια έκθεση.
Το ινστιτούτο, το οποίο λειτουργεί περισσότερα από 40 γραφεία σε 27 χώρες, έχει έδρα στην Ουάσιγκτον, ενώ το ερευνητικό κέντρο του βρίσκεται στην Ομάχα της Νεμπράσκα. Ιδρύθηκε από τον Αμερικανό Georges Gallup.
Αναλυτικά, οι 12 κυβερνήσεις του κόσμου με τη μικρότερη δημοτικότητα:
12η θέση: Ισπανία
11η θέση: Πορτογαλία
10η θέση: Τζαμάικα
9η θέση: Κόστα Ρίκα
8η θέση: Ρουμανία
7η θέση: Περού
6η θέση: Πακιστάν
5η θέση: Μολδαβία
4η θέση: Τσεχία
3η θέση: Ελλάδα
2η θέση: Βουλγαρία
1η θέση: Βοσνία- Ερζεγοβίνη
newsbomb.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/10/gallup.html

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ?
    Περιμένεις λαέ να σε σώσει ο Αντώνης με τα Βαγγέλη? Ή, ο Αλέξης με το Πάνο;
    Περιμένεις να σε σώσει ο ..Λαγός, ή ο Παπαδιάς???
    Λαέ τον Οκτώβριο του 2009, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να θεμελιώσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
    *Όμως οι ’’αιρετοί φασίστες’’ της Ευρώπης μαζί με τους ντόπιους νταβατζήδες, αντελήφθησαν ότι οι νόμοι Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση και η αποφασιστικότητα Παπανδρέου, θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τα βρόμικα συμφέροντά του. Έτσι αποφάσισαν να διαλύσουν την Ελλάδα μας.
    *Το ίδιο γινόταν κάθε μερικά χρόνια από το 1821 μέχρι και το 1981, τότε που η δημοκρατία συνέτριψε τον οργανωμένο εγκληματικό φασισμό του Αβέρωφ και των ‘’Μιχαλολιάκων’’ της νύχτας, και του μεσονυκτίου. Αυτούς τότε, αποφασιστικά , Ελληνικά και οργανωμένα τους απομακρύναμε.
    *Το ίδιο έγινε και το 41 με το δικό μας ξέσπασμα και την αγωνιστική μας πορεία της τιμημένης ιστορίας μας.

    *Σήμερα, ο Καραμανλής του Παυλόπουλου, του Ρουσόπουλου, του Παπαθανασίου, του Βουλγαράκη, του Μεϊμαράκη, του Προβόπουλου και ο Σαμαράς του τότε και πρωθυπουργός του σήμερα, μαζί με το πολιτικό συνονθύλευμα του χθες επιχειρούν τα ίδια.
    *Η ηγεσία της αριστεράς, διαρκώς εγκλωβισμένη και ανελεύθερη, χορεύει στους ρυθμούς της ‘’ξένης μουσικής’’ των αφεντικών.
    Μόνο μονιασμένοι και με λογική θα αντιμετωπίσουμε τους αιώνιους εχθρούς μας μέσα και έξω .
    ΜΗ ντρέπεσαι που τους άκουσες και σε πρόδωσαν.
    Τιμώρησέ τους σήμερα φέρνοντας στην εξουσία, αυτούς που αποδειγμένα μας ΕΣΩΣΑΝ και δεν μας πρόδωσαν.
    Σήμερα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ
    ΑΛΛΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ
    Η Ελλάδα μπορούσε, δύσκολα μέν, χωρίς ανθρώπινες θυσίες, αλλά λογικά με διαφάνεια και αποφασιστικότητα, να ΓΙΝΕΙ μια χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη που να αποφασίζει Η ΙΔΙΑ !!! για τις τύχες των Ελλήνων. Όμως οι τοκογλύφοι αντέδρασαν. Οι νταβατζήδες αγρίεψαν και ο λαός μας παραπληροφορήθηκε ''θέλοντας και ΜΗ''!!!
    Η πολιτική κλίκα της εποχής εποχούμενη των Μεργκελικών συστημάτων και οδηγούμενη από ακόρεστη κενοδοξία, αποφάσισαν! πως η δική τους πολιτική επιβίωση , ήταν και η υπέρτατη προσωπική τους επιδίωξη. Δεν σκέφτηκαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα, αλλά την πολυθρόνα της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ???
    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας.ΜΕ ένα παγκόσμιο σύστημα που ΑΡΝΙΟΤΑΝ μονολεκτικά να μας δανείσει, κι όταν το ‘’έκανε’’ τα επιτόκια δανεισμού ήταν σκέτος θάνατος !!!Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα ΕΣΩΖΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ! Αυτό το γεγονός γιατί δεν το σέβονται ,τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    *Τι έκανε και τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση του Πασοκ, σε εκείνες τις δύσκολες ώρες?
    *Να κάνει εκλογές για να σωθεί η κυβέρνηση και να πτωχεύσουμε ΣΙΓΟΥΡΑ, ή να αγωνιστεί με όλους τους άλλους πολιτικούς ΜΑΖΙ να σώσουν την Ελλάδα?
    *Τι έκανε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και τι έκαναν τόσο η αντιπολίτευση, όσο και η εσωκομματική ΜΑΦΙΑ του Πασοκ?
    Αυτός αγωνιζόταν και εκείνοι συνωμοτούσαν με τον Μπαρόσο να τον προδώσουν, να τον ανατρέψουν, και να τον δολοφονήσουν ΗΘΙΚΑ και πολιτικά.

    *Που ήταν και τι έκανε ο ΣΑΜΑΡΑΣ-κομανέτση της εμπάθειας , της προσβολής και της προδοσίας? Είναι γνωστή η ΑΘΛΙΑ , ιδιοτελής και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ συμπεριφορά του, όπως είναι ΓΝΩΣΤΗ και η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ που έρχεται και που του αξίζει. Άλλωστε δεν αξίζει να ασχοληθεί ΚΑΝΕΙΣ πια μαζί του και με την κλίκα του. Αυτόν το ‘’ανέλαβε’’ ήδη η ιστορία και του ετοιμάζει την σελίδα της ντροπής και της αιώνιας εθνικής ΚΑΤΑΦΡΟΝΙΑΣ. Μπήκε ήδη στο βιβλίο των ΕΦΙΑΛΤΩΝ της πατρίδας μας.
    ΗΔΗ η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ επιβεβαιώνει απόλυτα την φωνή του που σηματοδοτεί ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: ‘’ΑΛΗΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ»»
    Σε λίγο ο Ελληνικός λαός θα τον ΑΝΤΑΜΟΙΨΕΙ όπως του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. **Που ήταν ο ΤΣΙΠΡΑΣ του 3%,
    και τι έκανε για την Ελλάδα? Στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και αγωνίστηκαν μαζί να σώσουν την πατρίδα μας, ΄Η, ‘’ΕΚΑΨΕ’’ κυριολεκτικά και μεταφορικά ΟΛΗ την Ελλάδα? Δυστυχώς θυμόμαστε και ντρεπόμαστε, πως και που βρέθηκαν τόσοι προδότες, που διέλυσαν ότι είχε απομείνει, αρνήθηκαν να πληρώσουν, συκοφάντησαν, υπονόμευσαν και ‘’ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ’’.
    **Δηλαδή εμείς οι Έλληνες επιδοκιμάσαμε την προδοσία και την απόπειρα πολιτικού και οικονομικού εκμηδενισμού της πατρίδας μας.
    **Ψηφίσαμε εμείς τον ΤΣΙΠΡΑ ή, οι ‘’αόρατες(;) εξωγενείς και εσωγενείς δυνάμεις της διαπλοκής των νταβατζήδων και των τοκογλύφων? Ψηφίσαμε εμείς τον Τσίπρα και από 3% τον ‘’οδηγήσαμε στο 17% ΄η, εκεί τον ‘’ανέβασαν’’ οι διαπλεκόμενοι πάσης μορφής και ειδικότητας?
    *Αλήθεια, τι συνέβη με τον Πάνο Καμμένο, πολιτικό ‘’Άλλα-Ντάλλων ’’ της Ελληνικής πολιτικής υποκουλτούρας. Που βρέθηκε αυτό το παραπολιτικό υποπόδιο να προΐσταται… κόμματος, να έχει ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΕΙ(αποδεδειγμένα) τους πάντες και τα πάντα και να έχει παίξει το πιο άθλιο ίσως ρόλο, της εικοσαετούς μηδενικής και μηδενιστικής πολιτικής και παραπολιτικής παρουσίας του στα παρασκήνια των Ελληνικών δρώμενων?
    *ΠΟΙΟΣ ‘ΕΛΛΗΝΑΣ , είναι περήφανος για τον…. ‘’ελεύθερο καμένο Έλληνα’’???
    *Τέλος τι να πείς, για την ΣΥΜΜΟΡΙΑ των Χρυσοδολοφόνων, τον στρατό εσωτερικής κατοχής και προστασίας του Αντώνη? Πόσους έσφαξαν? Πόσους εξαφάνισαν? Πόσους ΛΗΣΤΕΨΑΝ? Πόσους τρομοκράτησαν και πόσο η παρουσία τους ΠΡΟΣΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και την πολιτιστική της κληρονομιά? *Ποιοι και ΠΩΣ τους ‘’δημιούργησαν’’ και τους χρηματοδοτούν?Τι λόγο ύπαρξης είχε και έχει, η εσωτερική ΚΟΠΡΟΣ της δεξιάς να αναδυθεί από τον πάτο του δεξιοφασιστικού ΒΟΥΡΚΟΥ και να μολύνει με την παρουσία της και την ΒΡΩΜΑ της την Ελληνική μας Ιστορία και Πολιτισμό?
    Σε όλα αυτά συμπατριώτη-ψηφοφόρε, πρέπει να δώσεις τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ απαντήσεις. Είσαι ευχαριστημένος σήμερα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί? Βλέπεις και πιστεύεις ότι κάποιοι αγωνιστές της ύπαρξης και της τιμής μας, μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να επανέλθουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια για την σωτηρία των παιδιών μας?
    Αυτό σήμερα είναι το δικό σου προσωπικό ερώτημα: Ποιοι αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και ποιοι για να ‘’βολέψουν το κώλο τους’’ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή