ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ




Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Το newsweek σ΄ένα οργισμένο άρθρο του κατηγορεί ΗΠΑ και Ευρώπη ότι εθελοτυφλούν στο πρόβλημα των νόμιμων αποκεφαλισμών στη Σαουδική Αραβία.
Οι αποκεφαλισμοί των 2 αμερικανών και των 2 βρετανών από το Ισλαμικό Κράτος αφυπνίζουν το δυτικό τύπο σε σχέση με την πηγή του κακού. Oι άρχοντες του σκότους στο βασίλειο του κακού στη Σαουδική Αραβία αποκεφαλίζουν νόμιμα. “Κι ενώ οι αποκεφαλισμοί έχουν προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση κι οργή όλου του κόσμου για τη Σαουδική Αραβία τον πιο άμεσο άραβα σύμμαχο των ΗΠΑ αποτελούν ρουτίνα” αναφέρει το περιοδικό.

Από το Γενάρη 59 άτομα αποκεφαλίστηκαν στους αγίους τόπους του ισλάμ όπου η τιμωρία δια σπάθης είναι πρακτική αιώνων. Το νομικό σύστημα της χώρας βασίζεται τη Σαρία και μάλιστα ούτε μεταρρύθμισμένη όπως κάνουν άλλες χώρες.
Ένας μελλοθάνατος δια αποκεφαλισμού περνάει το τελευταίο πρωινό του στην απομόνωση.Αν είναι νευρικός θα δεχθεί κάτι σαν Valium ως καταπραυντικό.
Οι εκτελέσεις πραγματοποιούνται γενικά νωρίς το πρωί σε δημόσια θέα.Η Σαουδική Αραβία,το Ιράν,η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία και οι περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ είναι οι μόνες περιοχές στον πλανήτη όπου η θανατική ποινή εκτελείται δημόσια.
Πλήθος συγκεντρώνεται για να τις παρακολουθήσει. Σύμφωνα με τον βρετανό συγγραφέα John R. Bradley οι δημόσιοι αποκεφαλισμοί είναι« η μόνη μορφή , ψυχαγωγίας του κοινού» στη Σαουδική Αραβία εκτός από το ποδόσφαιρο.
ξπλένουν το αίμα μετά από εκτέλεση
Ένας φυλακισμένος θανατοποινίτης στην πρωτεύουσα το Riyadh θα μεταφερθεί για εκτέλεση πιθανότατα στην πλατεία που έχει αποκτήσει ένα μακάβριο παρωνύμιο : Chop Chop Square.Πριν την άφιξη του οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα θα έχουν αποκλείσει την περιοχή αλλά οι θεατές θα συνωθούνται για να παρακολουθήσουν το μεσαιωνικό θέαμα από απόσταση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κρατικός δήμιος Mohammed al-Beshi στην Σαουδική εφημερίδα Arab News τον Ιούνιο του 2003 ο μελλοθάνατος νίωθει μια απόλυτη εξουθένωση από το φόβο. Δεν είναι σε θέση ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ούτε να διαμαρτυρηθεί. Αυτός ο δήμιος αποκεφάλιζε έως και 7 άτομα την ημέρα και θεωρεί ότι είχε μια κλήση από το Θεό για αυτό το θείο έργο.Δεν θεωρεί ότι η εργασία του ήταν φοβερή. Κάποιες φορές επισκεπτόταν την οικογένεια του μελλοθάνατου για να αποκομίσει τη συγχώρεση όχι γι αυτόν αλλά για τον μελλοθάνατο.Πολύ επικερδές επάγγελμα αφού κάθε κεφάλι κοστίζει 4000 $.Ο Al-Beshi άρχισε τη δουλειά στην Djeddah το 1988 αλλά ο αποκεφαλιστής είναι γενικάένα κλειστό επάγγελμα που περνάει από γενιά σε γενιά. Στη Σαουδική Αραβία ένας επαγγελματίας δήμιος εξουσιοδοτείται εκτός από το κεφάλι ν΄ ακρωτηριάσει κι άλλα μέλη του σώματος ανάλογα με την ποινή.
Στην πλατεία ο μελλοθάνατος είναι υποχρεωμένος να είναι στα γόνατα και με μπαναταρισμένα τα μάτια.Ο δήμιος δεν νομιμοποιείται να μιλήσει με το θύμα.Απαγγέλει μόνο το κατηγορητήριο και διαβάζει κάποιους στίχους από το κοράνι. Ο μελλοθάνατος φέρει ενδυμασία με λαιμόκοψη ώστε να διευκολύνεται η τελετουργία.
Οι εκτελέσεις δεν προανακοινώνονται αλλά η πληροφορία διαρρέει κι εξαπλώνεται αστραπιαία. Τα μέλη της οικογένειεας του δεσμώτη δέχονται μήνυμα από το Υπ. Εσωτ. Να μην μιλήσουν σε δημοσιογράφους που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα ή ερευνητές.
Γενικά ο θάνατος επέρχεται γρήγορα αν το κεφάλι είναι γερμένο δεξιά όταν δέχεται το χτύπημα……………….
Αν ο κατάδικος ήταν κατηγορούμενος για σύσταση συμορίας και διακίνηση ναρκωτικών θα σταυρωθεί για 4 ημέρες μετά τον αποκεφαλισμό όπως έγινε με του 7 Υεμενίτες τον τελευταίο χρόνο.
Η Διεθνής Αμνηστία και το Human Rights Watch καταδίκασαν αυτήν την πρακτική.Οι αποκεφαλισμοί σταματάνε κατά το Ραμαζάνι.31 άτομα αποκεφαλίστηκαν από 4 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου και ο τελευταίος για μαγεία.( Newsweek 14.10.14)
dimpenews.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια