Στη κατοχική Ελλάδα από δω και στο εξής ο προυπολογισμός θα γίνεται από ξένα κέντρα εξουσίας! Ο προϋπολογισμός του 2015 θα είναι ο τελευταίος που συντάσσεται και ψηφίζεται από ελληνικά χέρια – Από το 2016 ο προϋπολογισμός θα είναι καθαρά υπόθεση της νέας τρόικα



Και το όνομα αυτής: Ανεξάρτητο Δημοσιονομικό Συμβούλιο!


Ο προϋπολογισμός του 2015 θα είναι ο τελευταίος που συντάσσεται και ψηφίζεται από ελληνικά χέρι – Από το 2016 ο προϋπολογισμός θα είναι υπόθεση της νέας τρόικα
Από την πρώτη στιγμή που το μέγαρο Μαξίμου άρχισε να διαρρέει ότι θα «εκδιώξει» την τρόικα και το ΔΝΤ , από το Newsbomb σας είχαμε «προειδοποιήσει» με σχετικά ρεπορτάζ πως επρόκειτο για μια επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης.

Είχαμε επισημάνει πως είναι διακαής πόθος της κυβέρνησης να εξαφανίσει για λόγους πολιτικού κόστους τις λέξεις «μνημόνιο» και «τρόικα» από την δυσβάστακτη ελληνική καθημερινότητα.
Άλλωστε επί του πρακτέου όπως έχουμε αποδείξει και νέος δανεισμός θα υπάρξει και νέο μνημόνιο με ακόμα πιο αυστηρές δεσμεύσεις της χώρας.
Ήδη εχθές παρουσιάσαμε τα άρθρα 3 και 5 του καταστατικού του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης) όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η προληπτική πίστωση επιβάλλει στενή και αυξημένη επιτήρηση!
Τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας θα παρακολουθούνται από εδώ και στο εξής από Ανεξάρτητο Δημοσιονομικό Συμβούλιο το οποίο θα προτείνει και μέτρα όταν υπάρχουν αποκλίσεις.
Μάλιστα, όπως λένε οικονομικοί αναλυτές ο προϋπολογισμός του 2015 θα είναι ο τελευταίος που θα εγκριθεί από τη Βουλή των Ελλήνων.
Από το 2016 και μετά, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι Βρυξέλλες καθώς η διαδικασία ψήφισης του από το ελληνικό κοινοβούλιο θα είναι τυπική.
Η διαδικασία αυτή θα ισχύει για όλα τα κράτη μέλη που θα προσφεύγουν για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).
Κατόπιν τούτου θα διατηρηθεί το καθεστώς της «ενισχυμένης εποπτείας» για την Αθήνα, η οποία, πριν καλά προλάβει να συνέλθει από τα δύο προηγούμενα προγράμματα προσαρμογής θα προχωρήσει στη σύναψη ενός νέου ειδικού τύπου μνημονίου.

Από το 2015, τόσο το προσχέδιο όσο και ο βασικός προϋπολογισμός, θα περνάει από το «μικροσκόπιο» ενός ανεξάρτητου Δημοσιονομικού Συμβουλίου στο οποίο θα μετέχουν τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες από όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.
Τα μέτρα αύξησης των εσόδων και περιστολής των δαπανών θα περνούν πρώτα από τα κοινοβούλια των ευρωπαίων εταίρων, όπως γίνεται σήμερα με τις δόσεις του δανείου, και θα εγκρίνονται στη συνέχεια από τα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ευρώπης, Eurogroup και Εcofin, παρουσία της ειδικής ομάδας των ελεγκτών.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το προσχέδιο το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας θα έχει ως εξής:
- Ο έλεγχος του προϋπολογισμού και των μακροοικονομικών προβλέψεων θα γίνεται από ανεξάρτητες εθνικές αρχές (Δημοσιονομικά Συμβούλια).
- Προβλέπεται η υπαγωγή σε καθεστώς «ενισχυμένης εποπτείας» με την σύναψη μνημονίου συνεννόησης όταν ένα κράτος προσφεύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) για χρηματοδοτική στήριξη.
- Προβλέπεται η εφαρμογή πολιτικών που θα οδηγούν σε διατηρήσιμα αποτελέσματα (μεταρρυθμίσεις).
- Θα υπάρξει προληπτική εποπτεία του εθνικού προϋπολογισμού (διαδικασία ευρωπαϊκού εξαμήνου)
- Θα υπάρχει μηχανισμός αυτόματος διόρθωσης για τυχόν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους
- Διατήρηση του κανόνα για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (χρυσός κανόνας).
Άλλωστε ο επόμενος στόχος των δανειστών δεν είναι άλλος από το να μετατραπεί η Γενική Γραμματεία Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου οι δανειστές να έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στον τομέα των εσόδων.
Αξίζει να σημειώσουμε πως κάτι τέτοιο είχε επιχειρήσει η τρόικα την περίοδο που η κυβέρνηση «παραίτησε» τον Χάρη Θεοχάρη. Τότε τα μέλη της τρόικας είχαν ζητήσει επιτακτικά η Γ.Γ.Δ.Ε. να γίνει ανεξάρτητη αρχή. Το ζήτημα απετράπη την τελευταία στιγμή. Σε σύντομο διάστημα, το αίτημα των δανειστών θα επανέλθει, αυτή τη φορά πιο επιτακτικά, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για την εθνική μας ανεξαρτησία.
Με πληροφορίες από bankingnews.gr
newsbomb.gr
Το διαβάσαμε από το: Στη κατοχική Ελλάδα από δω και στο εξής ο προυπολογισμός θα γίνεται από ξένα κέντρα εξουσίας! Ο προϋπολογισμός του 2015 θα είναι ο τελευταίος που συντάσσεται και ψηφίζεται από ελληνικά χέρια – Από το 2016 ο προϋπολογισμός θα είναι καθαρά υπόθεση της νέας τρόικα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/10/2015-2016.html#ixzz3GhH2Uyic

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ !
    Τέρμα τα ‘’ανέκδοτα’’ και τα αστεία. Αρκετά πλήρωσα εγώ ο μισθοσυντήρητος και ο συνταξιούχος τις ατιμίες και τις ’’φοροαπαλλαγές’’ σας. Ηλθε η ώρα να πληρώσετε και θα ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ !!! Ετοιμαστείτε , πλυθείτε και στην ΕΦΟΡΙΑ να πληρώσετε τον φόρο που σας αναλογεί. Τέρμα οι κομπίνες και οι ΑΠΑΤΕΣ ! Διαφορετικά θα πληρώσετε και στο Κορυδαλλό θα χιλιο γαμ@@@σουν οι Πακί για τα βασανιστήρια που τους έχετε κάνει.
    Ρε ΑΛΗΤΕΣ, πολεμάτε με χίλιους τρόπους το νέο φορολογικό σύστημα γιατί σας ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ! Γιατί δεν μπορείτε ούτε να κρύψετε τα κλεμμένα, ούτε να φέρετε στην Ελλάδα όσα έχετε δώσει στους διάφορους εφοπ(ΛΗΣΤΕΣ) !!!
    Το νέο σύστημα διαφάνειας , φέρνει στο φως όλα τα κλεμμένα της νύχτας και της μέρας. Φέρνει στο φως όλα τα ναρκωτικά της νύχτας , τις προστασίες, τα νταβατζιλίκια τους εκβιασμούς.
    Φέρνει στο φως τη κηδεία σας, την πολιτική σας εξαφάνιση, το γυρισμό ξανά στα καράβια και στις διεθνείς ΠΟΡΝΟΣΥΖΥΓΟΥΣ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ‘’ΠΛΕΝΕΙ’’ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ‘’ΞΕΠΛΕΝΕΙ’’
    ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
    Επιχείρησε να νομιμοποιήσει(ξεπλύνει) με τη βοήθεια και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το βρόμικο ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ που βρίσκεται έξω από την Ελλάδα.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ???
    Με μια ντροπολογία, ο υπουργός ΑΚΟΜΗ!!! της δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, επιχείρησε να μεταβάλλει τη βουλή των Ελλήνων σε ‘’πλυντήριο ξεπλύματος’’ ΜΑΥΡΟΥ χρήματος, που βρίσκεται ’’παρκαρισμένο’’ στις τράπεζες του εξωτερικού, και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού με τους νόμους Παπακωνσταντίνου, ΠΡΕΠΕΙ οι ιδιοκτήτες του να αποδείξουν πως το απέκτησαν.
    Όταν η ντροπολογία ήλθε στη βουλή, οι πάντες επαναστάτησαν από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που προφανώς ‘’εν συνεννοήσει ’’ με τον Αντώνη, ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ στη βουλή την ώρα της ψηφοφορίας, δίνοντας έτσι ΓΡΑΠΤΗ απόδειξη στους εφοπλιστές για την τυφλή υπακοή τους, και ‘’ξεπλένοντας’’ το δικό τους μαύρο χρήμα που βρίσκεται στα χέρια των εφοπλιστών, όπως και οι ίδιοι ομολογούν κατ΄ιδίαν.
    Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η διαδικασία διακόπηκε άμεσα προκειμένου να κληθεί ο υπουργός δικαιοσύνης και να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις, κυρίως όμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν αυτός είναι όντως ο εμπνευστής του νοσηρού αποκυήματος.
    Δηλαδή, σε ένα νομοσχέδιο για …βοσκοτόπια, εμφανίζεται μία τροπολογία που επιτρέπει στον διεφθαρμένο πολιτικό, τον έμπορο ναρκωτικών, τον επίορκο τελωνειακό και βεβαίως τον μεγαλοεκδότη, να ξεπλύνει όλο το προϊόν εγκληματικής του δραστηριότητας μέσω “εφοπλιστικών επιχειρήσεων”. Έπειτα, μέσω μίας οποιασδήποτε οφσορ , να επιστρέψει το χρήμα προκειμένου να ενισχύσει την εκδοτική του επιχείρηση, να αγοράσει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, κοινώς να μετατρέψει το μαύρο χρήμα σε πεντακάθαρο.
    Η εξέλιξη αυτή είναι σοβαρότατη, με δεδομένο ότι ο κύριος Αθανασίου σπάνια θα έκανε κάτι ερήμην του πρωθυπουργού. Ειδικά, κάτι τέτοιο. Τι συμβαίνει λοιπόν;
    Αναμένουμε να δούμε την περιποίηση που θα του επιφυλάξουν κατά την εμφάνιση του στην επιτροπή. Αυτό το πράγμα πάντως αποκλείεται να περάσει, καθώς όποιος το ψηφίσει θα φέρει πάντα την ρετσινιά του εγκληματία.
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΡΑΞΕ ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ . ΔΗΛΑΔΗ ,ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!!!
    ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ Η ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ Ν.Δ ΚΑΙ Χ.Α
    Οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους, αφού έτσι ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή αυλή. Να ..φορολογήσουν τα αφεντικά τους; Ένα μέρος όμως, από αυτούς τους φόρους που δεν πληρώνουν, χρηματοδοτούν τον φασισμό, και την κακοδαιμονία της πατρίδας μας.
    Έλληνα, άνεργε, οικογενειάρχη, συνταξιούχε, νέε απόφοιτε χωρίς δουλειά, έχετε σκεφθεί, έχετε εξετάσει τη συμπεριφορά των χρυσαλητών . Κάθε μέρα και κάθε στιγμή δημιουργούν επεισόδια και καυγάδες σε όλη την Ελλάδα. Γιατί άραγε το κάνουν και δυσφημίζουν έτσι την πατρίδα μας και δεν γίνονται επενδύσεις και αυξάνει η ανεργία.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύο off shore σε στέλεχος της ΧΑ αποκαλύπτει έρευνα του ΣΔΟΕ στη Κύπρο.
    Στη Αλβανία βρίσκεται μεγάλο κλιμάκιο.
    =====================
    Άνεργος, με μόνη περιουσία ένα ακίνητο 50 τ.μ. και καταθέσεις ύψους 7 ευρώ στην τράπεζα δήλωνε ο προφυλακισθείς βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός (εδώ οδηγείται στον ανακριτή) και το ΣΔΟΕ εντόπισε 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του
    Δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Παράλληλα από τον μέχρι στιγμής έλεγχο εντοπίσθηκαν 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ο οποίος δήλωνε άνεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΥΣΗ ΑΥΛΗ: ‘’ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΑΣΠΡΗ ΣΚΟΝΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ Σ Κ Ο Τ Ω Ν Ε Ι ’’!!!
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ (IQ)…
    Ξευτιλιστήκαμε σε όλο τον κόσμο με αυτούς τους εραστές φονιάδες, που αδίστακτοι και πουλημένοι, βγάζουν το σουγιά, ένω 30-40 ψευδομάρτυρες είναι έτοιμοι να τον καλύψουν και να τον φυγαδέψουν.
    Σκέψου τι πωρωμένοι δολοφόνοι είναι.
    [[ Τον πήραν τηλέφωνο, να πάει να σκοτώσει, και ο άθλιος χρημαλήτης πήγε και τον σκότωσε]]
    Τον κάλεσαν, μπήκαν πίσω του οι εντολείς έτοιμοι, μόλις σκοτώσει να τον εξαφανίσουν, ώστε να συνεχίσουν αυτά που κάνουν ΜΟΝΙΜΑ τα τελευταία χρόνια. Είναι πια φανερό ότι ζούμε κάτω από καθεστώς οικονομικής-κυβερνητικής και εγκληματικής –χρυσαγίτικης βίας, καταπίεσης , εξόντωσης και ευτελισμού. Και οι δυό μαζί , κυβέρνηση και χρημαυγή, επικουρούμενοι από άλλα ακροδεξιά φασιστοειδή, καταστρέφουν κυριολεκτικά την Ελλάδα , είτε ξεπουλώντας , είτε ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ !!!
    Και το κακό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, όταν η κλίκα των δολοφόνων, σχολιάζει ‘’θετικά’’ τον αρχιδολοφόνο της διαπλοκής.
    Η λύση είναι μία και μοναδική : Παραδειγματική τιμωρία, σε κάθε έναν που ασεβεί στην ιστορία μας, στη συνείδησή μας, στους νόμους μας, στο αίμα των προγόνων μας. Και η τιμωρία μπορεί και πρέπει να προέλθει από το Σ Δ Ο Ε…!!!
    Διότι έτσι ΜΟΝΟ θα φτάσουμε στη πηγή του εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της διαφθοράς. Επιβολή του νόμου , όχι εκδικητικά , αλλά παραδειγματικά και συναινετικά από όλη την πολιτεία. Η χρυσή ή άλλως πως, δολοφονική αυτή οργάνωση ,πρέπει να τιμωρηθεί έτσι, ώστε τα θρασύδειλα αυτά κτήνη να ομολογήσουν και να οδηγηθεί η πολιτεία στον οριστικό αφανισμό τους. Κάθε παράνομο και ‘’μαύρο’’ ευρώ ,πρέπει να γίνει ένα καρφί στο φέρετρο, του αιμοβόρου αυτού τέρατος του Νεοναζισμού. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας και την σωματική τους ακεραιότητα.
    Η Δικαιοσύνη, μπορεί και πρέπει, προς πάσα κατεύθυνση να επιβάλλει την ισονομία, την ευνομία την πρέπουσα φοροδοτική συνεισφορά από όλους. Η δύναμη της ‘’κάθε’’ παράνομης δραστηριότητας, και φυσικά και της χρυσής αυλής , είναι το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ!
    Ας προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε λύσεις αποδεκτές, οριστικές , καθαρές και ΑΝΑΙΜΑΚΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή