Κατάσχεση σπιτιού για οφειλή 44.000 ευρώ από Ισπανική Τράπεζα στην Ελλάδα! (έγγραφα)





 Στο σφυρί βγάζει την μοναδική κατοικία δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ανώνυμη τραπεζική εταιρία με έδρα την Μαδρίτη, που έχει εγκατασταθεί νόμιμα στην Ελλάδα.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης για το διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ο οφειλέτης, το ακίνητο που εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερα από 94.000 ευρώ, βγαίνει στον πλειστηριασμό για οφειλή που φτάνει τα 44.198 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός του συγκεκριμένου ακινήτου θα πραγματοποιηθεί από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης στις 15-10-2014, με τιμή εκκίνησης τα 62.700 ευρώ (δηλαδή τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου).

Διαβάστε παρακάτω την έκθεση κατάσχεσης που επιδόθηκε στα χέρια του υπερχρεωμένου πολίτη που αδυνατεί να εξυπηρετήσει το δάνειο του και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.

Αυτό είναι ένα μόνο και πρόσφατο παράδειγμα των βρόγχων που πνίγουν τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ η κυβέρνηση διαρρέει το ένα σενάριο μετά το άλλο περί δήθεν ευνοϊκών ρυθμίσεων του ιδιωτικού χρέους. Ο πανικός που καλλιεργούν στην ελληνική κοινωνία, είναι τεράστιος. Μοναδική διέξοδος και μόνο για τα χρέη προς τράπεζες και τρίτους, ο νόμος Κατσέλη.

Σε πανικό και η κυβέρνηση που δεν κρατά σταθερή και ξεκάθαρη στάση για το τι πρόκειται να κάνει προκειμένου να διαχειριστεί το τεράστιο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους. Μάλιστα, πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε μία «ριζοσπαστική πρόταση» για τα κόκκινα δάνεια.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο Ε. Βενιζέλος τονίζει ότι είναι επείγον για το ασφαλιστικό μας σύστημα να εισπραχθούν οι οφειλές μέσα από μια αποτελεσματική ρύθμιση με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

«Ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη ριζοσπαστική πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, αρχής γενομένης από τα κόκκινα δάνεια των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και φυσικά από την αντιμετώπιση του προβλήματος που υπάρχει στα στεγαστικά δάνεια, με ένα τρόπο που διευκολύνει την αγορά και τα νοικοκυριά χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα ούτε για το τραπεζικό σύστημα, ούτε για τους δημοσιονομικούς στόχους του κράτους» δηλώνει στην εφημερίδα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι η συζήτηση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητάς του μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

«Το ζήτημα δεν είναι κούρεμα, ή μη κούρεμα. Οι παραμετρικές αλλαγές που λέμε εμείς ότι είναι εφικτές και θα γίνουν, οι οποίες αφορούν τις λήξεις, τα επιτόκια, την περίοδο χάριτος, οδηγούν σε όρους καθαράς παρούσης αξίας, σε μείωση του χρέους, δηλαδή σε κούρεμα» τονίζει ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως όποιοι υποστηρίζουν μονομερείς ενέργειες λέγοντας «λεβέντικες» δημαγωγίες, δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι διεθνείς συσχετισμοί.

Danioliptes.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια