ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ "Βαριά σύννεφα" και στην Βουλγαρία: "Η κυβέρνηση ανατράπηκε γιατί δεν έδωσε βάσεις στις ΗΠΑ για να κτυπήσουν στην Ουκρανία"





Η Βουλγαρία θα είναι ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα ανάφλεξης της ανατολικής Ευρώπης; Ολα δείχνουν ότι το βουλγαρικό "ηφαίστειο" είναι έτοιμο να εκραγεί, καθώς η σύγκρουση ΗΠΑ και κατά δεύτερο λόγο της ΕΕ με την Ρωσική Ομοσπονδίας αρχίζει και κλιμακώνεται.

Σήμερα για πρώτη φορά από τότε που η Βουλγαρία μπήκε στο ΝΑΤΟ το ισχυρό βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα "Ατάκα" έθεσε θέμα για την άσκηση "Θρακικός Αετός 2014" και την άφιξη 12 μαχητικών της USAFE σε βουλγαρικές αεροπορικές βάσεις και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές απαιτήσεις για ανάπτυξη των δυνάμεων τους που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία!

Η καταγγελία είναι σίγουρα "βαριά" και σίφουρα δεν είναι άσχετη με την περιρέσουσα κατάσταση.

Η Βουλγαρία είναι ο "αδύναμος κρίκος" της ΕΕ, ο λαός της έχει σλαβική-φιννική καταγωγή και σήμερα είναι το μοναδικό κράτος του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, που βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από το 1990 όταν τελείωσε ο "ψυχρός πόλεμος".

Σήμερα ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος "Ατάκα", Βόλεν Σιντέροφ, δήλωσε ότι "Η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης (σ.σ.: υπηρεσιακή) του Γκεόργκι Μπλιζνάσκι να επιτρέψει την ανάπτυξη αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών είναι επικίνδυνη για τους Βουλγάρους".

«Η βουλγαρική κυβέρνηση επέτρεψε την παρουσία δώδεκα αμερικανικών μαχητικών F-15 και 250 στρατιωτικών σε στρατόπεδα της Βουλγαρίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν στη Βουλγαρία όπως η επέκταση του διαδρόμου απο/προσγείωσης στην αεροπορική βάση Μπέζμερ, κοντά στο Σίλβεν, γίνεται σαφές ότι από τη Βουλγαρία πρόκειται να κάνουν μια βάση σε έναν πόλεμο που σχετίζεται με την Ουκρανία.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γκεόργκι Μπλιζνάσκι πήρε την απόφαση αυτή μετά από πίεση από την αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια. Και αυτό είναι ακόμη ένα βήμα μιας σειράς από στοχευμένες δράσεις των ΗΠΑ σε συνεργασία με τα τοπικά ενεργούμενά τους για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας σε πόλεμο», δήλωσε ο Βόλεν Σιντέροφ.



Ο ηγέτης του «Ατάκα» υπενθύμισε ότι "Από το 2006, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί χρησιμοποιούν χωρίς κανένα αντάλλαγμα των στρατιωτικών βάσεων στη Βουλγαρία για τις δικές τους ανάγκες και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μάθει τι εξοπλισμό έχουν στις βουλγαρικές βάσεις. Και η προηγούμενη κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές προτάσεις που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία".

Ποια ήταν τα "προαπαιτούμενα" των ΗΠΑ:

-Να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια για τις Ενοπλες Δυνάμεις τους, με τις ανάλογες υλικοτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατάσταση στην Ουκρανία και να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία προς την πλευρά των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και

-Να προωθήσουν την καλλιέρχεια, να επεξεργαστούν και να πωλούν γενετικά τροποποιημένα αγροτικά προϊόντα.

Και ο Βόλεν Σιντέροφ κατέληξε: "Οι Βούλγαροι πρέπει να ξυπνήσουν και να συνειδητοποιήσουν που οδηγούν τη χώρα αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι λύσεις αυτές είναι επικίνδυνες για τους Βουλγάρους και θα φέρουν τη χώρα σε πόλεμο".

defencenet

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια